Lente kriebels

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 13:19

Heb je ook het gevoel dat je wakker wordt? Voorjaar! Lente! Yeah, here I come! Het prille zonnetje, de trouwe vogels en de eerste lentegeuren. Ik heb zin in een frisse wind en een sprankelende nieuwe start. Ontwaak en grijp die energie, we hebben het verdiend met z’n allen.

 

Foto Ray Hennesy geelgors bloesem lente voorjaar missnienox blog

@Ray Hennesy

Het voorjaar kietelt en kriebelt

 

Ik heb zin in dansen en sjansen, in huppelen en tuinieren. Mijn bijkeuken opruimen, mijn ramen lappen en stoffige klusjes doen. Ik wil schoon, fris, uitgemest en wakker geschud. Mijn lijf in actie, mijn voorjaarsgarderobe uit de koffer en mijn haren los geschud. Ik voel de vrijheid en de liefde in iedere vezel van mijn ietwat ingekakte winterlijf.

 

Bewegen, wandelen, springen, dansen, huppelen of rollen

 

Als een soort magneet trek ik naar buiten achter mijn wandelschoenen aan. Zelfs Sindy, die weken zat te suffen moet ineens aan de bak. Zin in fotokunstwerkjes creëren, hartverwarmende Reels maken en koesteren wat ik heb. Dankbaar voor Corona op afstand en vrede in ons land. Er is zoveel om te koesteren!

 

Begaan met iedereen die het minder heeft tel ik mijn zegeningen

 

Kunnen schrijven, plezier in mijn werk, domme dansjes en gekke bekken mogen maken. Liefde in mijn hart en gekkigheid in mijn speelse brein. Kan niet wachten om mijn zomerjurken aan te trekken en te flaneren, gewoon omdat het mag en kan. Alsof ik heel wat heb in te halen en dat is eigenlijk ook zo. Hebben we het allemaal niet ontzettend gemist om weer een beetje normaal te kunnen leven? In volle vrijheid genieten en samenzijn.

 

 

Foto Rod Long lammetje schaapje lente missnienox blog

@Rod Long

Voor het eerst dit jaar helemaal zilver en zo gelukkig

 

Het geeft zoveel vrijheid en zelfvertrouwen om helemaal jezelf te mogen zijn. Boordevol ideeën, zin in uitdagingen en vooral behoefte om te genieten van al het moois in het leven. Ok, mijn nekje wordt ouder, mijn hoofd verder jonger, de overgang blijft ‘sweaty’, maar hé, ik ben gezond! De Coronakilo’s zijn spontaan geslonken, ik beweeg meer en eet gezonder. De fruit-groente-shake is terug net als de uitslag. Heeft het één iets met het ander te maken?

 

Als we weer mogen ga ik iedereen knuffelen

 

Dat dacht ik tijdens de eerste lockdown… Ik zag mezelf vertraagd de straat op rennen en alle lieve buurtjes knuffelen. Dit is uiteraard uiteindelijk helemaal (nog) niet gebeurd. Daarbij knuffel ik alleen mijn kinderen – alsof je een plank op de rug klopt – maar hé, ik koester iedere mogelijkheid. Oh ja mijn moeder krijgt ook knuffels, want dat is mijn moesje, daarvan heb ik er maar eentje. En verder bewaar ik mijn knuffelbehoefte voor wie het waard is. Iets met liefdevol.

 

 

Foto Ekatarina Shakharova knuffelen oma kleinkind missnienox blog

@Ekatarina Shakharova

Terwijl ik tikte voor mijn website verslofte mijn huis een beetje

 

Want als je vrij bent ben je vrij. En ik moet mezelf opladen, dat staat hoog op mijn prioriteitenlijst. Naast dat ik drie dagen werk, werk ik zo’n twee dagen aan MissNienox, meestal in het weekend en doordeweeks. Het voelt niet als werken, want ik kan niet anders en ik doe waar ik van houd: schrijven en delen. Ook Instagram geeft me ontzettend veel plezier en energie terug.

 

De kringloopvereniging van spullen groeide helaas gestaag door

 

Heb je ook zo’n hekel aan spullen naar de kringloop brengen? Vroeger reed mijn ex met uitpuilend aanhangwagentje en propvolle auto alle kringloopwinkels en vuilstortplaatsen af. De lieve schat. En ik verzamelde alles voor hem, daar was ik goed in. Lekker een frisse wind door het huis, de zolder en de tuin. Helaas, ondanks al mijn verhuizingen heb ik nog steeds teveel troep. Zoveel weggedaan, maar er blijft altijd een harde kern over. Kunstacademie troep, kinderspeelgoed en verkleedkleren. En elpees, kerstspullen en dozen met… Liever laat ik alles ophalen, maar daarvoor moet je eerst wel wat volume verzamelen. Je snapt wat ik straks ga doen.

De grote schoonmaak was zo gek nog niet

 

Ik krijg er in ieder geval zin in! De ramen zijn groen, ik heb meer peertjes aan het plafond dan fatsoenlijke lampen (geen handig manvolk voor handen) en mijn bijkeuken is drukkie drukkie. Of had ik dat al genoemd? Maar door dat prille zonnetje, de zingende vogeltjes en mijn vrolijke hart krijg ik zin in puinruimen, afstoffen en frisse properheid. Niet dat het zo erg bij mij is, ik stofzuig, toiletpoets en de beddekes zijn fris. Maar de periode van website modelleren, werken en schrijven heeft mij op een klein achterstandje gezet.

 

 

Foto Nareeta Martin vuilcontainers opruiming opruimen missnienox blog

@Nareeta Martin

Vrolijke kleurtjes aan je lijf en aan je voetjes

 

Zin in frisse voorjaarskleuren, een lentetuin en een zomers lijf, wilde haren en dansen. Naar de bioscoop, eindelijk weer een terrasje pakken en muziek, boven alles muziek. Zin in bandjes bezoeken en dansen met een biertje in mijn hand dat overal langs gutst. Maar dat geeft niet, want ik heb zin om plezier te maken. Samen en niet altijd maar alleen.

 

Lachen met tranen van geluk en genieten van het moment

 

Daar ben ik al een poosje mee bezig en dat wil ik naar een hoger niveau trekken. Samen plezier hebben met mijn kids, vrienden en geliefden. Hallo lente! Ik heb er zo’n zin in. Mijn leven is momenteel heel vervullend als ik het vergelijk met pakweg een jaar geleden. Met inspirerend werk, een vervullende website, enorm veel connectie met allemaal positieve mensen: liefdevolle contacten en bovenal plezier. Ik heb nog nooit zoveel gelachen als afgelopen maanden. Het verzacht je hart en leidt af van moeilijke momenten.

 

 

Foto Taylor Simpson lente fashion rok pumps missnienox blog

@Taylor Simpson

Terug naar de voorjaarskriebels

 

Draag die knalroze broek of gele sjaal. Wees dat blije (paas)ei. Wees jezelf met al je pluspunten en flaws, het hele pakket. Heb lief, maak fouten, maak het goed en koester alles dat je hebt. Vrijheid, levenslust, hartsvriend(inn)en en geliefden in je hart en in je hoofd.

 

Laten we er een mooi jaar van maken ondanks alle ellende in de wereld. Doe goed, wees dankbaar en geniet van ieder klein magisch moment. Want hierin schuilt het geluk

 

 

Liefdevolle groetjes van @missnienox

 

P.S. Heb jij ook lentekriebels en hoe voelt dat? Ik lees het graag.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Ha, ja ik heb elk jaar flinke lentekriebels. De lente is echt mijn favoriete jaargetijde. Ik kijk de sneeuwklokjes en daarna de narcissen bijna uit de grond, heerlijk weer kleur. Krijg zin om kleding te kopen in frisse nieuwe tinten. Ga de tuin een beetje ontdoen van oud blad en andere winterse sporen. Lap met plezier hele vieze ramen. Heerlijk dat licht weer na al die sombere regendagen. Viel vanmiddag in de tuin in slaap in de zon en werd gewekt door een schel schreeuwende koolmees die in mijn nestkastje bezig was. Leve de lente en wat een mooi enthousiast verhaal van jou!

Nienke
2 jaar geleden

Merci Gerda voor je leuke lente reactie 😁! Wat klinkt dat allemaal heerlijk en gezellig. En in slaap vallen in het voorjaarszonnetje, dat is toch wel zalig🌞, geniet er van!