Missnienox kind schommel kleine nienke jeugd kindertijd

'Als ik later groot ben word ik schrijver!' riep kleine Nienke

 

Ik was gek op boeken en plaatjes kijken. Volgens mijn moeder snuffelde ik graag aan de verse inkt, maar ook de stoffige lucht van oud papier kon mij bekoren (nog steeds). Boekenwurm met hart en ziel, dat ben ik. 

 

Niets was heerlijker dan een tas vol bibliotheekboeken, een pot thee en een kat op schoot en een lang weekend om in verhalen te verdwijnen. Ik las om te vluchten, te dromen en te leren. Daarnaast begon ik avonturen, gedichten en grappige verhalen te schrijven met de liefde als rode draad. Toen kwamen er andere zaken in mijn leven die aandacht vroegen: de disco, verkering, school en werk. Lezen en schrijven voor mijn plezier raakten ver op de achtergrond.

 

In de jaren op de Kunstacademie, waar ik modevormgeving studeerde, las ik studieboeken en behalve scriptieteksten schreef ik weinig. Wel beleefde ik geweldige avonturen als ‘modemeisje’ tot aan mijn afstuderen. De jaren daarna werkte ik met plezier in de mode en stond ik graag op de dansvloer. Ik woonde samen met mijn grote liefde en we kregen ons eerste kindje. Ik werd moeder! Helaas stond ik er later met een dreumes van 1 jaar alleen voor, hij had iemand anders ontmoet.

 

 

Foto Nienke perron missnienox blog

@missnienox, 1994

Single moeder, werk & liefde

 

Gelukkig vond ik snel mijn eigen huisje, voor het eerst van mijn leven echt alleen. Mijn zoon ging ieder weekend naar zijn vader en ik kreeg tijd voor mezelf. Ondanks dat het niet mijn keuze was geweest om in mijn eentje een kind op te voeden, moest ik het accepteren. Met de hulp van een therapeut – want sommige dingen gaan sneller dan je hart kan bijbenen en mijn zelfvertrouwen had een flinke knauw gekregen – krabbelde ik op. Tegelijk startte ik een 2 jarige Pabo opleiding - lerares basisonderwijs: studeren en werken tegelijk. Door familie aangemoedigd was ik deze opleiding gaan doen, want er moest brood op de plank komen. Helaas dacht ik toen dat anderen mij beter kenden, zelf had ik geen idee meer wie ik was.

 

Ik haalde mijn diploma en kwam als invaller in het speciaal onderwijs terecht. Fulltime aan het werk als singlemoeder viel me zwaar, want ik was niet mama geworden om mijn kind de hele week bij een gastouder te brengen. Overprikkeld - niet op mijn plek in het onderwijs - kreeg ik een burn-out. In dezelfde periode leerde ik een nieuwe liefde kennen, een man die mij steunde waar hij kon en ik voelde me verliefd en veilig. We besloten samen te wonen in een prachtig vrijstaand huis en ik raakte redelijk snel zwanger van middelste en jongste. We kozen er bewust voor dat ik thuis bleef bij de kinderen - ik als housemanager - zodat hij vol voor zijn goede baan kon gaan inclusief flinke reistijden en verantwoordelijkheid. 

 

Lang verhaal kort: we werden een gezinsbedrijf, een wisseling van de wacht met de kinderen. Onze relatie stond helemaal onderaan op de prioriteitenlijst en ik was al jaren ongelukkig. Een breuk bleek onvermijdelijk. Al was ik niet verantwoordelijk voor zijn keuzes, ik moest wel met mezelf aan de slag. Wanneer je twee keer aan de kant bent gezet voor een ander, dan gaat er ook iets mis in jouw verhaal. Ik had een hoop uit te zoeken.

 

Foto silverhairjourney complete silversisters Nienke missnienox

@silvernienox 2021-2022

Zelfontwikkeling stopt nooit

 

Ik ben ontzettend diep gegaan, maar ik ben er nog, veel sterker dan ik dacht. Door de jaren heen was ik mezelf verloren en ik raakte zelfs letterlijk mijn huis kwijt. Zes maanden heb ik samen met mijn kinderen bij mijn ouders moeten inwonen bij gebrek aan een huurwoning. Ik weet hoe het voelt om bijna alles kwijt te zijn en als niets zeker is. Toch voel ik me geen slachtoffer en ik zit vol levenslust. Door hard aan mezelf te werken heb ik mijn liefdesverdriet positief weten om te buigen. Ik kan nu zeggen dat ik het niet had willen missen, al had ik het mijn kinderen graag bespaard.

 

Studeren en het geleerde in de praktijk brengen

 

Dankzij mijn drive om te leren en het gevoel dat ik eindelijk wérkelijk leefde, na jaren een schaduw van mezelf te zijn geweest, volgde ik een thuiscursus korte verhalen schrijven. Het bleek de ideale uitlaatklep en ik hervond mijn passie om te schrijven, net als lezen voor mijn plezier. Daarnaast heb ik een thuisstudie tot Imagostilist afgerond, een prachtige aanvulling op mijn mode-opleiding. En toen bleef er nog maar één ding over, iets waar mijn hart het aller enthousiasts voor klopte: een eigen schrijfpodium. Mijn eigen website!

 

Foto Missnienox website laptop schrijven kat

@missnienox, 2022

Mijn eigen website en schrijven als beroep

 

Een eigen blog stond al jaren bovenaan mijn ultieme droomlijst, daarmee kwam voor mij alles samen. Het voelde als mijn roeping om te schrijven, openhartig en niet meer bang voor moeilijke emoties. Dit wist ik al toen ik nog een kleine Nienke was, ik was het alleen onderweg verloren. En toen ik mezelf was geworden, waagde ik eindelijk de sprong in september 2021. MissNienox was een feit, mijn eigen website met blogs over het leven, de liefde en geluk, afgewisseld met korte verhalen (fictie). 

 

Creatief & commercieel schrijven voor de kost

 

In mijn huidige werk als content-creator /commercieel schrijver bij een grote webshop van een modebedrijf (met 16 fysieke winkels) blijkt mijn kennis van mode en schrijven onmisbaar. Bedankt Kunstacademie & Pabo en mijn thuiscursussen tot schrijver en Imago-stylist. Story-telling is nu mijn dagelijkse kost en MissNienox was zelfs mijn visitekaartje toen ik eind 2021 solliciteerde op deze functie. Zo vielen alle puzzelstukjes alsnog op hun plek, enkel door mijn hart te volgen (en hard te werken).  Want niets komt vanzelf. 

                   

 

Foto Nienke portret silvernienox Instagram missnienox

@missnienox, 2024

Ik ben Nienke, 50 jaar en ik verstop me niet langer. Welkom in mijn hoofd – vrij van veel en vol van alles

 

Tot slot: dankzij mijn innerlijke transitie besloot ik dat mijn uiterlijk niet kon achterblijven. Na 20 jaar mijn grijze haren te hebben geverfd ging ik begin 2021 op  ‘silverhair-journey’ – een wereldwijde beweging waar vrouwen van alle leeftijden aan meedoen - de Silversisters. Met trots je ware zelf tonen en je echte haarkleur laten zien. Kortom: helemaal jezelf worden, het werd eens tijd. Ik heb dit avontuur inmiddels qua zilverhaar afgerond, maar de ontdekkingstocht naar jezelf stopt natuurlijk nooit. En laat ik daar nou net graag over schrijven!

 

Mijn missie: Een ander inspireren en/of steunen of laten lachen – werkelijke verbinding is wat mij echt gelukkig maakt. Zelfs al ben jij de enige op aarde die zich herkent in mijn zin en onzin, dan ben ik al blij, daar doe ik het voor.

 

Je vindt me op Instagram met mijn kunstzinnige vintage account (collectie Sindy dolls) @missnienox

Lees ook mijn blog: Sindy & Instagram

Mijn persoonlijke silverhair-journey tot een echte Silversister is te volgen op @silvernienox

Zie mijn blogs: Silver sisters & Silvermissie geslaagd

 


Reactie plaatsen

Reacties

Sven
2 jaar geleden

Hello from Germany, my name is Sven. I like your fotos

Nien
2 jaar geleden

Hello Sven from Germany. Thank you very much!😁

Patty Knoops
2 jaar geleden

Lieve Nienke,

Eindelijk heb ik weer wat meer tijd om jouw blog/verhalen te lezen. Wat schrijf je mooi! Al die tijd had je de verhalen waarschijnlijk al in je hart en nu staan ze dan ook op je prachtige website, wat moet dat goed voelen voor je. Ik blijf je volgen!

Liefs, Patty

Nienke
2 jaar geleden

Lieve Patty, dank je wel voor je fijne reactie en complimenten. Doet me hartstikke goed.

Liefs, Nienke

Esmiralda Stoops-Blom
3 jaar geleden

Mooi Nienke, om je zo wat beter te leren kennen, en weten wat je drijft. Goed dat je uiteindelijk hebt gekozen voor jezelf! Wat je leuk vind, waar je energie uithaalt. En om ons te laten meelezen , en een kijkje te geven in je hoofd en je leven.♥️

Nienke
3 jaar geleden

Merci lieve Esmiralda! Heel fijn om jouw mooie reactie te lezen, daar doe ik het voor. En ja, we zijn het aan onszelf verplicht om ons eigen mooiste leven te leven. Een ander doet dat niet voor ons. Beter laat dan nooit.

f steven
3 jaar geleden

Mooie website! Goede verhalen en blogs. Lekker lezen!

Nienke
3 jaar geleden

Dank je wel lieve F. voor je mooie compliment!

Esmiralda Stoops-Blom
3 jaar geleden

Wat mooi Nienke, om je op deze manier beter te leren kennen.♥️ Het leven was niet makkelijk, maar heeft je ook gemaakt tot de mooie, sterke en inspirerende vrouw die je nu bent! Ondanks tegenslagen ben je blijven werken aan jezelf, voor jezelf en je kinderen. En je bent een prachtig voorbeeld , door ze te laten zien dat je jezelf moet blijven ontwikkelen, en je hart volgen. Je bent een grote inspiratie lieverd! ♥️

Nienke
3 jaar geleden

Lieve Esmiralda, jouw reactie raakt me... Je vat mijn verhaal zo kernachtig en raak samen. Ik voel me vereerd dat ik een positief voorbeeld mag zijn en een inspiratie. Liefs!

Gerda
3 jaar geleden

Wat een geweldige site vol met mooie verhalen. Wat schrijf je goed! Prachtig stukje bij Over mij en heb geschaterd om je blunders. De rest van de verhalen ga ik met plezier lezen.

Nienke
3 jaar geleden

Super bedankt lieve Gerda! Wauw, wat een mooie woorden en complimenten. Fijn om te horen - ook je geschater - daar doe ik het voor!

Jollie
3 jaar geleden

Trots op je! En je blog is prachtig 😍 XXX
Liefs van een Sindy vriendinnetje ;-)

Nienke
3 jaar geleden

Dank je wel lief Sindy-vriendinnetje! Super lief en ik ben blij dat je het prachtig vindt.

Sander
3 jaar geleden

Back to life en Soul II Soul
The Power, Snap! je het nog
It’s my life zou dr. Alban zeggen.
En ik sluit me aan bij de nieuwe ABBA hit to come: I still have faith in you!
Liefs, jebroer

Nienke
3 jaar geleden

Ja lieve broeder, die goeie ouwe tijd...
Dank je wel voor je enthousiaste reactie en compliment!

Ben Stevens
3 jaar geleden

Mooie site, goed levensverhaal. Ga zo door.

Nienke
3 jaar geleden

Bedankt Ben, voor je fijne reactie en complimenten en aanmoediging.

y hagen
3 jaar geleden

Indrukwekkend en moedig

nienke
3 jaar geleden

Dank je wel voor je lieve reactie en complimenten moeders!