Blogs

 

Ik blog met hart & ziel en steeds meer kennis over psychologiezelfontwikkelingliefde en geluk en hoe je positief omgaat met het leven. Met een flinke portie 'oefening-baart-kunst', een rugzak vol wijze lessen en soms een blundertje, deel ik tips & inzichten voor een mooier leven. Ik doe de nieuwsgierige research en jij plukt er lekker de vruchten van. Kleine moeite, graag gedaan! Zin in spanning en sensatie of kort & krachtig? Mijn korte verhalen en poëzie verdienen hun eigen categorie.

 

7 fabels over rouw + tips

Over rouw wordt veel gezegd en geschreven en dat ging bij mij vroeger het ene oor in en het andere weer uit. Hoeveel ervaring had ik zélf met rouwen? Wij verloren wel familieleden, maar niet uit ons eigen gezin. Hoe verdrietig ook, het stond verder van me af en ik hoefde er niet mee te dealen. Totdat mijn vader stierf en rouwen in de praktijk heel anders bleek dan de fabels die ik me herinnerde. Hoog tijd om deze 7 'zogenaamde feiten' te onderzoeken en tips te delen die wél helpend zijn.

Lees meer »

Verliefd op latere leeftijd

Niets is heerlijker dan verliefd zijn, ook op latere leeftijd. Misschien zelfs juíst als je wat ouder en wijzer bent. Verliefd worden gaat vanzelf, maar wat je er vervolgens mee doet is een ander verhaal. Een verliefde ziel is gevoelig voor blunders, want die roze bril vertroebelt de blik en je doet je graag leuker voor. Wat als je deze keer eens ongegeneerd jezelf blijft? Verkneukel je mee of geef je portie aan Fikkie. Vindt ze heerlijk.

Lees meer »

Poëzie van Miss Nienox

Sinds ik verliefd ben schrijf ik het liefste in poëzie-vorm, want daarin spreekt mijn hart. Voor mij is poëzie de meest pure vorm om mijn gevoel te beschrijven, terwijl ik tegelijk gebonden ben (wel met losse teugeltjes want vrijheid boven alles). Gedichten hebben een eigen ritme en klank, soms mag het rijmen maar dat hoeft niet. Het is een uitdagend spel en ik ben er dol op. Omdat het de rode draad in mijn schrijfleven is, verdient mijn poëzie haar eigen categorie. Bij deze!

Lees meer »

Wees je eigen Valentijn

Valentijnsdag, je kunt er niet omheen. Werkelijk óveral duikt deze romantische dag op: via social media, de tv, in je mailbox of op de deurmat... Dat laatste zou toch wel eens leuk zijn - wie wil er nou geen valentijnskaart van een (anonieme) aanbidder? Ik zou in dit blog de geschiedenis van Valentijnsdag met je kunnen delen, maar nee bedankt - dat Google je maar lekker zelf. Wel geef ik een liefdevolle en andere twist aan 14 februari, doe je mee?

Lees meer »

Waarom ik schrijf

Waarom schrijf ik? Wat drijft mij tot het ontcijferen van al wat door mijn hoofd buitelt? Wil ik orde scheppen in de chaos of deel ik gewoon graag mijn binnenwereld? Zoveel vragen en zoveel redenen, maar wat is uiteindelijk het eerlijkste antwoord op deze openhartige vraag? En dan zonder omgevingsruis en met humor, zou dat lukken?

Lees meer »

Eenzaam maar niet alleen

Eenzaamheid...ik ken het. Het is de kleine trouwe viervoeter die me al mijn hele leven op kousenvoetjes volgt. Vaak is ie stil, soms schreeuwt hij het uit. Vooral in december met al die herinneringen voel ik me soms eenzamer dan ooit. Ondanks iedereen die van me houdt en mijn liefde voor kerstmis kan ik me intens leeg voelen. Maar het is goed, het mag er zijn. We zijn niet alleen, we zien het alleen even niet en het wordt beter. Het heeft alleen wel iets nodig, doe je met me mee?

Lees meer »

Help! Wat draag ik met kerst? Tips & tricks

Een jaarlijks terugkerend probleem voor velen. Wat moet ik aan met kerstmis? Je budget is nihil, net als je inspiratie. Of je denkt: ‘Boeien?! Ik zit hier toch maar in mijn eentje of mijn partner ziet het verschil toch niet’. Klaar met de smoesjes en de mitsen en maren. Sparkle & shine met mijn handige tips! 

Lees meer »

Liefde, bedankt voor alle lessen!

Jij liefde, groot en niet te evenaren. Pulserend, stromend, vurig, onvoorspelbaar en onvoorwaardelijk op je best. Waar zouden we zijn zonder jou? Wisten we dan hoe we woede konden transformeren tot zachtheid en durfden we ons hart te volgen? Wat nou als jij er de hele tijd al was, in ons lijf en in ons leven. Lees mee over figuranten van de liefde die ons stuk voor stuk liefdeslessen leerden. Laten we ons focussen op het goede dat ze brachten en niet op wat ze wegnamen. Zo heeft elke ontmoeting zin gehad en niets werkt beter dan een bedankbrief als afsluiter.

Lees meer »

Spiegeltje, spiegeltje...

Nee, het is niet wat je denkt. Hoe ik dat weet? Omdat ik de aanname doe dat jij denkt dat ik over ijdelheid, spiegels en boze sprookjes ga schrijven. Had gekund, maar nee, ik wil het over spiegelen hebben. Je weet wel, iets wat ons de hele dag overkomt in relatie met anderen, of we nu willen of niet. Hoe vaak wordt jou een spiegel voorgehouden en wat doe je er vervolgens mee? Lees mee over kansen pakken en angstzweet in de praktijk.

Lees meer »

Kater voor een prikkie

Toedeledokie, hier ben ik weer! De talentvolle krokante kater, genaamd Buckie Starbucks. Hebben jullie mij gemist? Domme vraag, want natuurlijk hebben jullie menig traantje geplengd in afwachting van mijn knappe verschijning. Laat me jullie bijpraten over korsten, jeuk en het liefste karaktertje ooit. Lees mee over de stijgende dagwaarde van een bescheiden jongeman (nee, ik ben niet te koop) en hoe prikjes je huid en haar kunnen redden.

Lees meer »

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: liefde

Wat is toch liefde? Ik heb er al vaker over geblogd; wat het inhoudt, hoe het voelt en hoe het er uitziet. Maar het kan altijd kleiner, onbewaakter en subtieler. Laten we liefde nou eens benaderen vanuit het hart en niet uit het hoofd met kleine gebaartjes en poëtische voorbeelden. Liefde in de breedste zin van het zachte woord. Kan dat? 

Lees meer »
missnienox blog korte verhalen logo @missienox sindydoll