Zilvermissie geslaagd

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 00:10

Yes! Het jaar is rond en ik ben helemaal zilver. Van brunette met massieve playmobilhelm - naar Silversister met natuurlijke zilveren high- en lowlights. Vrijheid heeft voor mij een nieuwe dimensie gekregen. No way dat ik terug wil naar mijn vorige zelf. Lees mee over deze vrije vogel op zilverhaarmissie in vogelvlucht.

 

 

Foto silvernienox brunette silversister 1 jaar later blog missnienox

1 jaar later - 52 weken verfvrij

 

Als ik nu terugdenk aan een jaar geleden toen ik deze keuze maakte, lijkt het eeuwen geleden. Toch was ik er in een paar dagen uit: dit paste perfect bij mij. Zoveel innerlijk werk verricht en een uiterlijk dat ernstig achterbleef in de beste versie worden van mezelf. Hoge kosten bij de kapper iedere keer en in een keurslijf van iedere vijf weken verven.

 

Bang voor windvlagen en me altijd bewust van een eventuele uitgroei

 

Waar ik mijn witte uitgroei vroeger haatte, keek ik deze mijn hoofd uit toen ik de knop had omgezet. Grijs haar stond voor mij voor onverzorgd, oud, grijze muizig en onzichtbaar. Ik vond het lelijk. Toen mijn mindset veranderde kreeg ik tegelijk een nieuwe open blik. Ik ontdekte ineens Silversisters op straat, al waren het er in mijn woonplaats weinig.

 

 

fotocollage silversister silvernienox silverhairjourney grijshaar transitie missnienox blog

Silversisters – zilveren zusters – het mooiste cadeau sinds mijn Silverhairjourney

 

Gelijkgestemde krachtige vrouwen over de hele wereld die elkaar alles gunnen en elkaar aanmoedigen. Niet eerder (behalve dan bij de Dollcommunity) vond ik online zoveel positiviteit. Iedere Silversister wordt direct in het hart gesloten en iedereen deelt zijn weg naar een volledige zilverhaar transitie in woord en beeld.

 

‘Women who compliment other woman genuinely are just a whole different breed’ – Real Queens

 

52 weken na mijn start ben ik helemaal zilver. Ik was dat officieel een maand geleden al, omdat ik mijn haar eerder rigoureus heb kortgeknipt. De vossenstaartlook hoeft niet voor mij (lang haar houden en jaren met zilver/gekleurd haar rondlopen), al moet iedereen dat lekker zelf weten. Maar ik vind het wel heel cool als het een groot zwart/wit contrast is bij sommige zusters. Toch kon ik persoonlijk geen seconde wachten om al dat geverfde haar kwijt te raken.

 

 

foto silvernienox instagram oma silversister missnienox blog

Natuurlijk haar zonder verf is veel gezonder en zilver haar sprankelt je tegemoet

 

Was tijdens de eerste maanden de haarband mijn grootste stapmaatje, die tijd ligt allang achter me. Ook mijn kledingstijl ontwikkelde mee: geen gebloemde rockabilly-jurken meer, maar bikerjacks, tomboy broeken en stoere rockshirts. Echt iedere dag word ik meer mezelf en mijn geweldige werk in de mode (online marketeer/ content creator) inspireert me extra om verder mijn eigen stijl uit te dragen.

 

Met meer dan 14.000 volgers op Instagram met mijn Silversisteraccount kan ik verschil maken

 

Ik kan een voorbeeld zijn voor de andere Silversisters, nieuwelingen, nieuwsgierigen maar ook voor de jeugd. Zodat onze dochters weten dat het normaal is om grijs te worden, in plaats van alleen maar geverfde dames te zien, zoals ik zelf ook gewend was. Het grootste deel van mijn volgers is man en ook zij vinden zilverhaar prima. Mijn lief vond het ook logisch en super mooi bij mij en dat heeft mij alleen maar verder gesterkt op mijn pad. Wanneer je jezelf accepteert en zelfvertrouwen uitstraalt, dan accepteren anderen het ook makkelijker.

 

 

fotocollage silversister silverniemox instagram transitie silverhairjourney missnienox blog

Vrees voor problemen met het vinden van werk met zilveren uitgroei bleek ongegrond

 

Dit ben ik! Zo stond ik erin en zo pakte het ook uit. Je kunt je van te voren over van alles en nog wat zorgen maken, maar je weet het toch nooit. Zo dacht ik dat ik al hartstikke wit was onder mijn helm, maar niets is minder waar. Mijn kapster noemde het chique antraciet zoals vooral mijn achterkant nog donker is. Verder heb ik eindelijk natuurlijke high- en lowlights en middenvoor een zwarte lok naast een super coole witte lok. Nee, je hoort mij niet klagen over mijn surprise haren.

 

Dit is een persoonlijk pad en een persoonlijke keuze

 

Ik veroordeel niemand die blijft verven, want dit is iets wat je zelf moet willen, anders werkt het niet. Het hele proces van langharige brunette naar kortgeknipte silvervixen ging bij mij soepeltjes, maar ik had dan ook een intensief innerlijk traject achter de rug en dat was de reden dat ik dit durfde aan te gaan. Mijn vorige zelf had dit nooit gedurfd en alleen maar beren gezien.

 

foto silvernienox grijs haar silverhairjourney compleet transitie missnienox blog

Hoe vaker je het ziet, hoe normaler het wordt

 

Zelf ben ik echt volledig gewend aan het zien van dames met zilverhaar. Geen uitgroei schrikt mij nog af en iedere silversister die mijn pad kruist voelt als een ‘geheim’ verbond in kracht en solidariteit. Zelf vergeet ik soms nog dat ik zilverhaar heb, als het waait bijvoorbeeld en ik uit mijn ooghoek een pluk wit/grijs haar zie dat in mijn gezicht waait. Oh ja, dat is van mij en nee, geen uitgroei-stress meer (en geld over!).

Nooit meer terug naar toen, alleen maar verder vooruit en omhoog op mijn pad. Het leven is geweldig en dit is pas het begin!

 

 

Voor meer inspiratie neem je een kijkje op mijn Instagram @silvernienox

Fijne dag en zilveren groetjes van @miss-silvernienox

 

P.S. Ben je geïntrigeerd? Lees dan ook mijn eerdere blog  Silversisters

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.