Kip zonder kop

Gepubliceerd op 30 juli 2022 om 12:34

Of het nou het after-corona tijdperk is in mijn wollige hoofd of rouw – ik heb nogal warrige momenten. Bloopers, vergeetachtigheid en vaag aanwezig zijn is de dagelijkse bonus. Hoe houd je je koppie erbij? Wat me meestal goed lukt is ineens een uitdaging geworden: weten wat je zeggen wilt, de focus op wat belangrijk is en dingen doen op de automatische piloot. Lees mee over blunders en bijzaken.

 

 

Foto John Towner kip missniienox blog

@John Towner

Kipp zonder kip

 

Schrijven is mijn passie, werk en hobby. Hobby klinkt suf, maar het is zoals het is – ik schrijf dolgraag. Alleen er sluipen nu steeds rare woorden, spelfouten en black-outs tussendoor. Op mijn werk wist ik het meestal nog te herstellen en ik heb nu vakantie dus dat helpt. Maar ik typ constant niet wat ik wens en vergissinkjes worden door mij aan de lopende band gemaakt. Zucht!

 

Maae daarvheb ik gelemaak geenszins in – of heb ik dikke vingers op Whatsapp?

 

Doodmoe word ik er van. Corrigeren en autocorrectie. Het kost me tonnen energie. Misschien moet ik het bij praten laten maar dat komt ook al niet lekker mijn mond uit. Zoekend naar woorden, de context vergetend leid ik ook ineens aan woordblindheid. De meest bekende en vertrouwde woorden staren me ineens raar aan, zoals verdriet… Wat een vreemd woord, zelfs al komt het van verdroten (van twee haasjes uit een groen groen groen groen knollen- knollenland). En wat dacht je van verongelijkt, in de smiezen en kwispelen? Vreemd hoor.

 

 

Foto Kimiya Oveisi espresso kopjes missnienox blog

@Kimiya Oveisi

Automatisch gaat het niet

 

Juist die fijne automatische piloot heeft blijkbaar ook vakantie. Wat normaal vanzelf gaat – je hoeft er niet over na te denken en dat scheelt een berg tijd – gaat nu grandioos mis. En het kost tijd en ergernis om het te herstellen. Of op zijn minst schrik je je kapot. Zo zet ik regelmatig twee kopjes koffie achter elkaar. In het zelfde kopje. Vergeetachtig als ik ben herinner ik me niet dat ik de handeling al gedaan heb. Koffie all over the place.

 

Bestellen, besturen, intelligente volgordes aanhouden, je helemaal thuis voelen

 

Zo bestelde ik in grote haast een espressoapparaatje omdat ik digitale cadeaubonnen had. Zo kostte het me niks en ik vond mezelf super slim. Met een scheef oog zocht ik het ‘vul uw cadeaubon code in’ balkje en ik kon het niet vinden (nu nog steeds niet trouwens) en voilà! Een apparaat gekocht voor de volle mep en ook al annuleerde ik mijn bestelling voor het eerst van mijn leven binnen vijf minuten?! Te laat, pech voor mij!

 

Je auto starten zonder de koppeling in te trappen

 

Met een flinke schok schoot ik vooruit. Oh ja, dat is niet handig en ik moest echt flink nadenken hoe ik dat normaal fluitend met mijn ogen dicht deed. De automatische piloot was even pleite. Slecht en te kort slapen zorgt ook voor onnozele volgordes: eerst de wasmachine aanzetten en je realiseren dat je daarnaast niet kunt gaan staan douchen. Je nagels lakken en dan onkruid wieden (heel kort en erg met de Franse slag). Op je werk zo jezelf zijn dat je relaxt gekke stemmetjes doet en vreemde geluiden maakt. Oeps! Gelukkig werkt mijn scheet-sensor nog wel – die hield ik wijselijk in.

 

 

Foto Matthew Henry meisje magisch landschap missnienox blog

@Matthew Henry

Je hoofd er niet blij

 

De betekenis van de kip zonder kop is natuurlijk dat (pas op voor onsmakelijke en sneue details, ik heb je gewaarschuwd) wanneer hij letterlijk zijn kop kwijt is, het lijf nog even in actie blijft. Doelloos, verstrooid en erg in de war. Ik neem het het arme beestje niet kwalijk en ja, zo voel ik me zo nu en dan ook. Gelukkig ben ik niet de enige en het gaat vast weer over. Zaak om alert te blijven op mijn shopgedrag (sowieso in verdrietige tijden een zwakke plek voor velen), mijn huishoudelijke handelingen (daarom beperk ik me tot het minimale) en niet te vergeten mijn mond wat vaker dicht te houden. Behalve op het gebied van grenzen aangeven, want daar word ik wel steeds beter in.

 

In die zin weet ik wel goed wat er nu eigenlijk toe doet en de rest is ruis op de lijn.

 

Een in vlagen opmerkzaam groetje @missnienox

 

P.S. Herken jij je in vergeetachtigheid na corona of in tijden van rouw? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

 

Wil je meer lezen over blunders en je hoofd er niet bij? Misschien vind je de volgende blogs ook leuk?

Slimme volgordes - houd je koppie erbij

4 blunders + wat je ervan kunt leren

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Yoke
2 jaar geleden

Ja Neknie dat orevmokt mij nu ook ralegtimeg. Maar alles sal reg kom.

Nien
2 jaar geleden

Hahaha! Ja dat klopt. Dank voor je leuke reactie ma ik weet dat ik niet de enige ben in spelfoutland 🤣

Gerda
2 jaar geleden

Je humor ben je gelukkig nog lang niet kwijt, dat helpt.
Ik herken wat je schrijft, ik was na mijn vaders overlijden ook de automatische piloot kwijt. Moest dingen opschrijven, dubbelchecken.
Ook leek alles ineens heel banaal en onbelangrijk. En ik had soms het gevoel in een soort andere werkelijkheid te leven dan mensen die ik bijvoorbeeld op staat tegenkwam. Verdriet en alle emoties doen rare dingen met je, corona helpt niet mee. Wat ik wel mooi vond is dat de band met iedereen die ook rouwde sterker werd. En dat je beseft wat echt belangrijk is. Mooi stuk, dank voor het delen en rust lekker uit in je vakantie.

Nien
2 jaar geleden

Bedankt lieve Gerda. Heel herkenbaar ook hoe jij het beschrijft. Ik probeer mijn rust te pakken en lees veel. Romans en detectives, om mijn hoofd leeg te maken en elders te zijn. En tussendoor een traan. Het is een vervreemdende tijd.🙃