Vertrouw je intuïtie

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 01:11

Heb vertrouwen in je intuïtie, onderzoek en eer haar. We hebben allemaal ons instinct, maar niet iedereen herkent het of handelt er naar. Wat gebeurt er als je haar negeert? En wat brengt het je als je er voor de verandering eens naar luistert? Lees mee over nieuwe wegen inslaan met een 'oeroud' gevoel als leidraad.

 

 

Foto Aziz Acharki magie man missnienox blog

@Aziz Acharki

Wat is intuïtie precies?

 

Intuïtie is dat kleine stemmetje in jou - jouw overlevingsinstinct - je voelsprieten voor onheil of juist voor geluk. Je voelt haar in je buik, maag of hartstreek of ze komt tot je via je kruin. Het kan een heldere ingeving zijn of als boodschap via een droom tot jou komen. Intuïtie is helder en onomstotelijk. Toch kunnen we haar lang negeren en beginnend als kleine steekjes kan ze zich ontpoppen tot een harde bal in je maag.

 

Het resultaat als je dit voorgevoel negeert:

 

Spijt - achteraf baal je dat je niet naar jouw onderbuikgevoel hebt geluisterd.

Twijfels - want je durft nog niet echt op je eigen 'gevoel' te vertrouwen.

Pijn en verdriet - het probeerde jou namelijk te waarschuwen en desondanks zette je door met je foute relatie, toxische vriendschap of ontnomen kans om iets recht te zetten door de dood of een andere omstandigheid.

 

 

Foto Edz Norton intuition scrabble missnienox blog

@Edz Norton

Stem af op je onderbuikgevoel

 

Wil je haar voelen, horen of opmerken? Daal dan vaker af in je lijf. Aard jezelf - letterlijk - met je voeten op de aarde. Ik was altijd een hoofdmens en in mijn lichaam afdalen blijft een aandachtspunt voor mij, maar het is de enige manier om dat gekwebbel in je hoofd te stoppen en ruimte te maken voor (voor)gevoelens. Achteraf weet je vaak precies wanneer je gewaarschuwd werd. Overdenk eens hoe intuïtie zich bij jou manifesteert.

 

Kippenvel - een knoop in je maag - letterlijk onpasselijk worden - een glasheldere ingeving

 

Alles is mogelijk en niets is fout. Het enige jammere is wanneer je er niet naar luistert, terwijl het je iets belangrijks wilde vertellen. Het mooie is wel dat je kunt oefenen in opmerken. De volgende stap is: wat doe je er vervolgens mee? Ik deed er vaak niets mee en dat leverde me jarenlange ellende of kortdurend drama op. In alle gevallen was het niet nodig geweest, want ik werd immers gewaarschuwd!

 

 

Foto Jen Theodore intuitie missnienox blog

@Jen Theodore

Wat intuïtief weten niét is

 

Impulsief dingen kopen, angstig zijn vanuit je ego, vluchten voor jezelf of confrontaties, je kop in het zand steken, geloven in een soulmate, een excuus voor iets waar je geen zin in hebt, een overgevoelig verzinsel.

 

We hebben het over een rustig en zuiver weten op het ene moment en in geval van gevaar; een snelle instinctieve lichamelijke reactie. Er is geen twijfel, enkel een zeker weten. Het kan voorspellend, waarschuwend en veiligstellend zijn en je mag één ding geloven: jouw onderbuikgevoel liegt nooit. Het mooie is dat wanneer je ernaar gaat luisteren en handelen, het je ook nog eens zelfvertrouwen geeft.

 

Waarom schrijf ik dit blog?

 

Omdat ik de afgelopen weken meerdere intuïtieve invallen kreeg en ik er voor de verandering eens naar luisterde. Daardoor heb ik een verschil kunnen maken - niet alleen voor mezelf - maar vooral voor de mensen om me heen. Ik gaf mijn heldere gevoel woorden en dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn intuïtie nu koester als een schat. Ze heeft mij veel zelfvertrouwen geschonken omdat ze keer op keer van grote waarde bleek.

 

Foto Pabel Zerwinsky vintage telefoon missnienox blog

@Pabel Zerwinsky

Drie voorbeelden van luisteren & handelen:

 

1. Mijn intuïtie vertelde me dat mijn vader ging sterven, ondanks de redelijk positieve vooruitzichten van artsen. Ik nam mijn gevoel serieus en deelde met mijn familie dat ze haast moesten maken als ze hem nog iets wilde zeggen. Nadat ik mijn vader vroeg wie hij nog wilde zien en hij zijn broer noemde, heb ik niet geaarzeld om mijn nicht te bellen. Samen zijn zij langs gegaan bij mijn vader. Hij kreeg een opleving van deze ontmoeting en ging nog één keer in een rolstoel naar buiten, tussen zijn geliefde planten. De dag erop stierf hij onverwacht snel. Ik ben zo blij voor hem en zijn broer en daarom ook voor mezelf. Ik handelde zonder twijfel en ik hoef geen spijt te hebben, enkel dankbaarheid dat het zo mocht gaan.

 

2. De ochtend dat ik bovenstaande inval kreeg zat ik bij mijn vader aan bed in het ziekenhuis en ik wist dat hij dood zou gaan en dat het niet lang meer zou duren.  Dat gevoel was heel stil, berustend en duidelijk. Tijdens corona had ik al bedacht wat ik tegen hem zou zeggen en daarom zei ik alles tegen hem, drukte een kus op zijn voorhoofd en gaf hem de ruimte om te slapen, ook al vond hij dat sneu voor mij. Daarna waarschuwde ik de familie via een duidelijke app zonder enige twijfel dat het niet goed ging met hem. Ik wist dat als hij zou gaan dat ik alles gezegd had en dat het goed was, twee dagen later overleed hij met ons allemaal om hem heen.

 

Foto Lisa Hobbs kruiden missnienox blog

@Lisa Hobbs

 

3. Als laatste had ik een kleine talisman voor hem gemaakt, een klein katoenen zakje met een zelfgekozen kruidenmengsel ter bescherming, voor communicatie, geluk en kracht. Ik had er liefdevolle intentie aan toegevoegd en een klein briefje met twee woorden. De inhoud van het briefje deelde ik niet, enkel de beschermende kracht die het zakje hopelijk gaf. Ik vertelde mijn vader dat hij het dicht moest laten en dat het hem misschien zou kunnen helpen. Mijn moeder nam het ook heel serieus en het kruidenzakje ging constant mee met mijn vader, ook op zijn laatste reis.

Kracht & helderheid

 

Dat waren de woorden die ik geschreven, gewenst en meegegeven had. Kracht om zijn ziekte en zijn einde te dragen. Ik wist immers dat beterschap een gepasseerd station was. Helderheid in zijn hoofd wenste ik hem ook toe, zodat hij onze liefdevolle woorden mocht ontvangen en we ons samen met hem konden verbinden. Tot en met zijn afscheid is hij zo sterk en krachtig geweest en tot de laatste dag ook nog zo helder. We zijn ontzettend trots op hem en hij op ons, dat weten en voelen we allemaal.

 

Eer daarom jouw intuïtie, leer van eerdere momenten. Oefen met luisteren, voelen en handelen. En krijg daardoor meer vertrouwen in jouw eigen helende gave. Het heeft mij kracht, vrede en liefde gebracht en meer verbinding met de mensen om me heen. Het stille meisje dat ik vroeger was spreekt nu en ik durf te luisteren naar het cadeau dat intuïtie is.

 

Liefdevol groetje @missnienox

 

Wil je lezen wat hiervoor gebeurde? Lees dan de volgende blogs:

Bedankt corona - 3 onmisbare inzichten

De stilte na de dood

 

Meer lezen over intuïtie? Misschien vind je dit artikel ook interessant:

Groeien maar! Over nieuwe dingen doen

 

P.S. Heeft jouw intuïtie jou geholpen? Ik lees het graag.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.