Fantasie vriendjes?

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 02:22

Hallo, wij zijn Lakka & Micha – zogenaamde fantasievriendjes. Geloof je het zelf? We tikken hier nu toch echt een blog en we brengen absoluut geluk, zoveel is zeker. Daarnaast hebben we vele avonturen beleefd en staan we al meer dan veertig jaar paraat. Wij horen ook bij MissNienox en grijpen onze blogkans, ga je mee?

 

foto nathan Dumlao vriendjes missnienox blog

@Nathan Dumlao

Wie zijn Lakka & Micha?

 

Uitstekende vraag! Een vraag die voor ons lastig te beantwoorden is omdat we er op een dag gewoon waren. Zo simpel was dat. De informatie kwam van de moeder van Nienke, lang lang geleden, toen ze hoorde over ons bestaan. Haar kleine meid zat over en met ons te praten, fluisteren en lol te trappen. Ze zeggen wel dat een fantasievriendje zelf iemand kiest, maar volgens ons werden we gekozen. Kleine Nienke kon wel een team gebruiken en wij hadden behoefte aan een kameraadje.

 

Imaginaire vriend – denkbeeldige vriend – fantastische vriend

 

Het is heel normaal als kinderen een fantasievriendje (of twee) hebben en zelfs volwassenen komen nog wel eens met een denkbeeldige makker op de proppen. Gelukkig was onze Nien nog een klein Nientje toen we haar leerden kennen. Zelf schijnt ze daar niet veel meer van te weten, maar wij vergeten nooit wat. Samen hadden we de slappe lach, lieten we scheten in bad en plaagden we haar jongste broertje.

 

 

Foto Ruben Baques kind kinderen missnienox blog

@Ruben Baques

Met ons ben je nooit echt alleen

 

Zelfs als je maar één denkbeeldig maatje hebt kun je daar veel steun aan hebben en twee vrienden is helemaal luxe. Eigenlijk zijn we een tweeling, een jongen en een meisje en al is ons uiterlijk vaag, onze namen zijn glashelder. Ik ben Lakka een luidruchtige durfal en ik ben Micha, toevallig een meisje maar wel de stoerste! Samen zijn we altijd present en in optima forma.

 

De voordelen van twee beschermers

 

Want beschermers zijn we, laat dat duidelijk zijn. Nog steeds in grote Nienke haar leven, maar nu al jarenlang als beschermengelen, spelen we niet meer samen maar vraagt ze ons nog regelmatig om hulp. Dat vinden wij tof, want we hebben geen hobby’s , geen werk en behalve elkaar plagen staan we open voor iedere interessante opdracht. Oh ja, het voordeel van met zijn tweeën zijn is niet alleen het treiterplezier, maar één van ons mag ook vaak op uitzending. Toevallig is Lakka altijd de sjaak, want Micha blijft liever thuis.

 

 

Foto Arifor Rahman man profiel zonsondergang missnienox blog

@Arifor Rahman

Uitgezonden naar Eritrea mocht ik beschermen

 

Nienke is nogal gul met de uitleenservice, niet alleen aan haar kinderen (al hebben die niet veel interesse in onze krachten), maar ook aan haar ex-geliefden. Zo ging ik fijn mee op uitzending naar Eritrea met de mariniers en op andere gevaarlijke missies. Mijn opdracht was het liefje te beschermen en als de baas het zegt dan doe ik dat. Ja, Lakka is een redder in nood.

 

Ik blijf altijd rond Nien hangen, als achtergrondmuziek of goede karma

 

Als Lakka er weer eens vandoor is, tijdens een helse autorit ter assistentie of aan een ziekenhuisbed, dan blijf ik altijd bij mijn baasje achter. Ik zeg spottend baasje want ik kijk tegen haar op, maar eigenlijk zijn we een soort van gelijk. Wij passen op haar en zij houdt ons in leven door ons te noemen, zo nu en dan om hulp te vragen en goedkeuring te geven aan dit fantasierijke blog. Zij wordt ouder en wij blijven altijd jong, dat is wel grappig eigenlijk. Het voordeel is ook dat we haar herinneren aan kleine Nienke die nog altijd in haar zit.

 

 

Het kleine kind had vertrouwen in haar vriendjes

 

Ze deelde dingen met ze, genoot van het gezelschap en noemde gelukkig de namen tegen haar moeder, want anders waren de fantasievriendjes misschien vergeten en vergaan. Vage herinneringen  aan zitten in een kinderbed met links en rechts Lakka & Micha met gefluister en plezier. Ieder kind zou zulke trouwe vriendjes moeten hebben.

 

Zijn wij fantasievriendjes belachelijke verzinsels?

 

Doe normaal, dat zijn we helemaal niet. Wij hebben al tientallen keren geluk gebracht en werden geaccepteerd als beschermend gezelschap door stoere mannen op spannende reizen. Als kerels met weinig fantasie en een nuchtere kijk deze Lakka op waarde schatten, waarom zou jij dat dan niet doen? Aan de andere kant: wanneer je niet gelooft in dit soort ervaringen (prima hoor)  dan mis je ook de voordelen. Geen dubbelzinnige grappen in je oor, vederlicht gekietel en geluk op vele vlakken. Het is aan jou.

 

 

Foto Julian Hanslmayer beschermengel veren missnienox blog

@Julian Hanslmayer

Beschermengelen voel je als je stil bent

 

Zo ongrijpbaar als we altijd zullen blijven, sluiten we graag af met een mooie hoopvolle quote. Daarna gaan we weer verder met opmerkzaam luieren tot we weer een nieuwe opdracht krijgen. Het leven is mooi als je onzichtbaar bent en nog mooier als je ons om je heen hebt. Wil je zelf het plezier van een imaginaire vriend? Roep er eentje aan in stilte en wie weet. Tip: behandel ons met respect en we blijven je leven lang. En zo nu en dan een bedankje is ook best fijn. We zien elkaar!

 

‘And above all, watch with glittering eyes the whole world around you, because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it’ – Roald Dahl

 

Lakka & Micha @missnienox

 

P.S. had jij vroeger ook (stiekem) een fantasievriendje en durf je dat te delen? Wij lezen het super graag!

 

Wil je meer lezen over beschermengelen? Misschien vind je de volgende blogs ook interessant:

Vermomde engelen & wijze lessen

De witte & zwarte wolf

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Wat een ontroerend mooi verhaal, prachtig dat jullie meegestuurd worden om anderen te beschermen, troosten etc. Ik had een lappenpop die als fantasievriendje diende, Liesje. Bij het ouder worden heb ik haar helaas links laten liggen. Mooi dat jullie levend gebleven zijn!

Nien
2 jaar geleden

Dank je wel voor je fijne complimenten Gerda en dank voor het delen van jouw Liesje ❤ Groetjes, Lakka & Micha