Snothoofd - dat kan beter

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 03:33

Ja, ik weet het, het is een gore titel. Maar ik kan het niet mooier maken dan het is. Na alle Corona golven, waar ik niet op heb gesurft, is het blijkbaar tijd voor de lappenmand, gezellige griepjes en overdraagbare stikhoest en de snotexpress. Alles beter dan migraine vind ik. Lees mee over herkenbare bijwerkingen en leer van mijn fouten.

 

foto CDC bacillen griep blog missneinox

@CDC

Ik ben niet de enige snotaap

 

Tussen allerlei snotterende en kuchende collega’s voel ik me niet alleen, maar het is wel reuze vermoeiend en bloedirritant zo langzamerhand. Al ruim vier weken heb ik last van de stikhoest – ik noem het kinkhoest – het zijn namelijk aanvallen van heb-ik-jou-daar. Daarom dacht ik Corona te hebben, maar tig testen later blijft het allemaal negatief.

 

Al stikkend duik ik onder mijn bureau

 

Water helpt niet en wegrennen lukt ook niet geluidloos. Mascara overal (en niet van de slappe lach) en een paar gênante opvliegers erbij, want stikhoest heb je liever in je eentje en dan is het al niet te doen. Mijn nieuwe lief kent mij niet anders dan hoestend, snotterend, met tranende ogen en blaffend. Gek genoeg doet hij er zelf ook aan mee. Mmm...misschien is dat zo gek nog niet?

 

 

foto kelly sikkema griep zakdoekjes bouillon missnienox blog

@Kelly Sikkema

Wattenhoofden werken niet

 

Echt niet! Ik verwar dagen met elkaar, de tijd vliegt enerzijds en anderzijds staar ik voor mezelf uit en lijkt de klok gefixeerd. Omringd door papieren zakdoekjes, keukenrollen en flesjes water denk ik voorbereid te zijn. Alle frisse lucht die ik opsnuif (in zoverre dat lukt) tijdens wandelingen helpt niks. Ik ben trouwens niet sneu of zielig, want ik ben allang blij dat het geen migraine is – of Corona – alles beter dan dat.

 

Zijn we overgevoelig door vaccinaties?

 

Sowieso hondsberoerd door de vaccinaties, houdt mijn lichaam niet erg van vreemd spul in het lijf. Hoorde ik iedereen om mij heen sportief over bijwerkingen stappen na hun set vaccinaties, ik lag vorige zomer koortsig als een zombie gestrekt in de ligstoel, tot niets in staat. Alleen de booster gaf weinig problemen , maar die was dan ook niet Moderna maar juist very Pfizer. Door mijn Hashimoto moet ik al levenslang dagelijks medicijnen slikken en misschien is mijn lichaam er nu even klaar mee.

 

Normaal fiets ik langs alle griepjes

 

Toedeledokie! Met mijn vaste abonnement op knallende koppijn deed ik niet mee aan de rest. Ook toen de kids klein waren negeerde mijn lichaam hun kots, koorts en verrotteritus. Net als kinderen die sinds hun school- of opvangbezoek alles meepikken, ben ik natuurlijk wel aan het werk nu. Misschien ‘werkt’ dat dus wel een beetje hetzelfde. Toch denk ik dat het allemaal een reactie is op de afgelopen bijzondere pandemiejaren.

 

 

Foto CDC bacillen moleculen missnienox blog

@CDC

Niet beroerd genoeg werk je sneller door

 

Met migraine kan dat niet, dan lig ik in een koel donker stil kamertje en een auto besturen zou levensgevaarlijk zijn. Ook werkt mijn hoofd dan niet, verbindingen haperen, logica is pleite en praten is al teveel gevraagd. Dus met deze grieperigheden ga ik eigenlijk gewoon door. Misschien is dat toch niet zo verstandig denk ik nu. Terwijl ik dit typ is het weekend en voelt mijn hoofd als een snelkookpan.

 

Pas op de plaats en rust

 

Lastig lastig, ook omdat anderen altijd maar doorgaan. En het onkruid buiten groeit lustig door, de kattenbak vertoont camouflage, de taxiritjes voor de kids gaan altijd door, werk vult de dagen, net als de liefde, Instagram en schrijven. En ik ben niet de enige die zo ‘functioneert’. Hoe voelde het ook al weer om een heldere geest, een opgeruimde was en een proper stoepje te hebben? Het lijkt uit een andere wereld.

 

 

Foto Charlotte Carlsson bergen bergbeklimster missnienox blog

@Charlotte Carlsson

Zin in een droog hoofd, genieten en eenvoudig functioneren als vanouds

 

Het lijkt echt wel een droom zo lang geleden als dat was. Niet stikken van de hoest als je plat gaat liggen, of je uit een gesprek terug moeten trekken (lees: stikken) en geen nasale basstem meer. Maar gewoon je ouderwetse zelf zijn, stralend zonder lekkage, met droge ogen en een frisse stem. Tabé zakdoek, welkom snotloze sweater.

 

Zorg goed voor jezelf, want iemand moet het doen

 

Ik weet het klinkt niet heel geloofwaardig dat ik dit zeg, maar ik wens je een voorspoediger herstel dan het mijne. Neem jezelf voldoende sereneus, want de kans dat jij met deze griepklachten rondloopt is erg groot. De snotbrigade is nog steeds in opmars en de stikhoestvereniging ook. Als je gekke woorden of zinnen in dit artikel aantreft, dan spijt het mij. Helderheid is niet één van mijn kwaliteiten nu.

 

 

Foto Sharon McCutcheon handen siaasappels missnienox blog

@Sharon McCutcheon

Beloofd is beloofd en daarom lees je dit blog

 

Dus pel die sinaasappel, wandel dat rondje, steek je collega niet aan en houd moed. Dit gaat over en voorbij. Deze naweeën van het Coronatijdperk zijn blijkbaar part of the deal. Over een paar jaar kijken we er heel anders naar denk ik.

 

Hou je taai en een virtuele spatvrije knuffel @missnienox

 

P.S. Ben jij ook de griepsigaar en herken je je in de klachten, dan lees ik het graag ( niet dat je ziek bent, maar de herkenning).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.