Nieuw is leuk - durf te doen

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 00:03

Nieuwe dingen doen is leuk en inspirerend. En zo niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Nieuwe mensen ontmoeten geeft je leven pit. Het kan geweldig uitpakken en inspireren en het levert op zijn minst inspiratie op voor een blog of kort verhaal. Ja, er gebeurt momenteel ontzettend veel (nieuws) in mijn leven en I LOVE IT! Lees mee over ‘niet twijfelen, maar gewoon doen’.

 

foto Nick fewings mauur new missnienox blog

@Nick Fewings

Ga ervoor, wat heb je te verliezen?

 

Na al eerder over dit onderwerp te hebben geschreven (zie de link onderaan), merk ik dat het me opnieuw veel brengt om gewoon mijn hart te volgen in nieuwe dingen doen. Zo heb ik een date gehad in een café, gewoon een drankje doen + een enorme borrelplank. Eindelijk weer eens in een kroeg belanden was al een leuke ervaring en het gezelschap was ook prima. Goede gesprekken en me geen moment verveeld. Maar het was totaal geen liefdesmatch, dat wist ik direct en ook dat is goed om eens mee te maken. Geen spijt van, want het was een nieuwe ervaring om onsuccesvol te daten.

 

Lekker met de bus

 

Het openbaar vervoer is zo gek nog niet, als je een onbetrouwbare oude auto hebt. Mijn 25-jarige sportwagen stond voor de derde keer bij de garage. Ik was al een dag gered door een goede vriend die mij zomaar zijn auto leende en de mijne naar de garage bracht, want ik moest wel gewoon naar mijn werk. Ondertussen was ik het vertrouwen in mijn auto kwijt en ik besloot weer eens ouderwets de bus te pakken naar mijn date. Waarom ook niet?

 

 

Foto Ant Rozetsky bus banken missnienox blog

@Ant Rozetsky

Bedankt en een fijne dag!

 

Terwijl ik opgedoft en dateproof uit het busraam staarde ontdekte ik iets. Terwijl ik berekende dat ik (uitgezonderd de vliegvakantie zes jaar geleden met de airportbus) al niet meer met de bus had gereisd sinds mijn 32e, viel mij iets op aan mijn medepassagiers. Behalve jong, waren ze hoffelijk en attent. Stuk voor stuk bedankten ze de chauffeur bij het uitstappen en wensten hem een goede dag. Iets wat wij vroeger nooit deden. Ja, er wordt veel geklaagd over de jeugd maar ik was positief verrast.

 

Jong is besmettelijk

 

Waar je mee omgaat daar word je mee besmet, zeggen ze wel. Het klopt! Ik realiseerde me dat het fijn was om gewoon eens zorgeloos te reizen zonder auto-uitval-stress en me tussen mensen te mengen van pakweg dertig jaar jonger. En de chauffeur flirtte met me (dezelfde leeftijd) en dat was ook grappig. Daarbij kwam ik op het busstation waar ik net een fictief verhaal over had geschreven dus dat was ook een aparte ervaring.

 

We hebben een deal

 

Toen ik voor de derde keer de vraag kreeg om mee te gaan naar de stamkroeg in mijn dorp door de goede vriend, dacht ik ineens: waarom ook niet? Deal! Na de onsuccesvolle date de avond ervoor had ik wel zin in uitbundiger gezelschap en de feestelijke kant van het café beleven stond me ook wel aan. Niks geen date-stress, enkel plezier maken met mijn nieuwe makker.

 

foto Alexander Popov kroeg interieur missnienox blog

@Alexander Popov

Van nieuw en ongemakkelijk naar ouderwets op mijn plek

 

Ik had al gehoord dat er mensen van allerlei leeftijden, komaf en achtergrond kwamen in die bewuste kroeg en dat sprak me wel aan. De ontdekking dat mijn kroegvriend iedereen kende en iedereen hem, hielp ook mee aan de feestvreugde. Daar stond ik, 48 jaar, gewoon lekker mee te hossen op Hollandse muziek (ik houd er van!) , omringd door nog-geen-twintigers, silverfoxes van 60+ (wij hadden onze haarkleur alvast gemeen!) en een handjevol leeftijdsgenoten. Het maakte dus niet uit wie je was, iedereen had gewoon plezier, de sfeer was goed en de mannen dansten (ook!).

 

Je bent zo oud als je je van binnen voelt

 

Zonder een midlifecrisis en denken dat je twintig bent, of je te kleden als ‘hotter than my daughter’, was het gewoon een super leuke avond. Ik had weer het gevoel dat ik leefde, met grote dank aan mijn nieuwe maatje. Was ik natuurlijk vroeger de disco-dancing-queen, muziek maakt me nog steeds super blij en uitbundig. En samen dansen op Hazes met een biertje in je hand of zwemmen in Bacardi-lemon – ik vind het geweldig.

 

Personages op een presenteerplaatje

 

Zag ik in de bus al geschikte types, in de kroeg ontstonden de verhalen via personages helemaal makkelijk in mijn hoofd. Dat krijg je ervan als je nieuwe dingen doet. Inspiratie! Pratend met allerlei types, het aanhoren van vele sterke verhalen en omringd door gelijkgestemden met positieve levenslustige vibes, was het een geslaagde avond.

 

 

Foto sebastian Pichler wandelaars bos missnienox blog

@Sebastian Pichler

Het verhaal kreeg nog een staartje

 

Ondertussen heb ik al op allerlei plekken gewandeld waar ik nooit eerder ben geweest, of veertig jaar geleden. Ik heb warme wafels met kersen en slagroom gegeten in fijn gezelschap en het was goddelijk. Op mijn werk met mijn collega’s en ook met mijn kids heb ik vreselijk hard gelachen inclusief mascara op mijn kin en een buikspiertrauma. Maar ook met mijn nieuwe maatje lig ik in een constante deuk van intrapperitus en flauwigheid en briljante humor.

 

Volledig op mijn gemak en helemaal mezelf

 

Zo ontstond er langzaam en sneaky iets meer dan vriendschap alleen. Het was niet te vermijden en niet te voorzien. Het universum had blijkbaar zo haar plannetjes? Daarom heb ik nu ineens een druk sociaal leven vol met leuke initiatieven en nieuwe paden. And I make it familiair! Graag zelfs. Dit drukke liefdevolle bestaan zorgt alleen ook voor een tijdstekort. In plaats van alleen maar bikkelen gun ik mezelf nu spontane acties en daardoor is mijn donderdagblog ineens een onhaalbare kaart.

 

 

foto Mayor Gala hart handen zonsondergang missnienox blog

@Mayor Gala

Iedere week twee blogs en een kort verhaal

 

Het was al eerder een dingetje, maar nu moet ik gewoon eerlijk toegeven dat het tweede blog me niet meer lukt, want ik wil wel kwaliteit blijven leveren. Mijn korte verhalenvoorraad is op en daarmee wil ik aan de slag tijdens de uurtjes die ik normaal aan mijn tweede blog besteed. En daarnaast staat er weer wat gastschrijverswerk op de plank. Genoeg inspiratie en positieve plannetjes dus. En er komt vast nog regelmatig een spontaan extra blogje voorbij.

 

Rest mij één ding: jullie een fijne week toewensen met hopelijk regelmatig een nieuwe ervaring!

 

Liefs @missnienox

 

Wil je meer lezen over inspiratie en nieuwe dingen doen? Misschien vind je dit ook interessant:

Groeien maar - over nieuwe dingen doen

Gratis online leren - tips & trucs

Nieuw en vertrouwd - make it familiair

Geluk is imperfect - tips om los te laten

Het turbo-blogje meldt zich

 

P.S. Heb jij onlangs nog iets nieuws gedaan? Ik lees het graag.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.