Nieuw en vertrouwd - make it familiair

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 01:11

Vandaag zou ik ergens anders over bloggen, maar dit gaat voor. Er is een zinnetje dat maar door mijn hoofd blijft spoken en het is zo’n belangrijk advies dat het zich niet langer laat negeren. 'Make it familiair!' Als je iets nieuws wilt, dan moet je stoppen met hetzelfde doen. Verander vandaag je gedrag en wijzig je toekomst. Lees mee over valkuilen en groei.

 

Foto Sungut Kim graffitti missnienox blog

Raak vertrouwd met wat je werkelijk wilt

 

‘Make it familiair….a nice guy, a better job, more money’

 

En niet omdat het moet, maar omdat je het wilt. Het Engelse woord familiair betekent vertrouwd en laten we het even niet verwarren met het Nederlandse 'familiair'; over familiebanden en onbewuste aantrekkingskracht. Ja, die kennen we al (of niet), je bent onbewust gevallen op iemand zoals je ouders. Er zijn verborgen herkenbare overeenkomsten, al kom je daar meestal te laat (of nooit) achter.

 

Ben jij tevreden met de relaties in je leven? Prachtig. Zo niet, lees dan verder

 

Zonder bewustzijn lijkt het misschien alsof het lot je bij elkaar gebracht heeft, maar je hebt elkaar uitgekozen in overeenkomsten, aanvullingen, aantrekkingskracht en iets vertrouwds. Super mooi allemaal, maar wat als jullie uiteindelijk toch niet bij elkaar passen? Als het misgaat en er teveel stuk is gemaakt. Ga je dit kunstje dan herhalen of wens je een andere uitkomst?

 

 

foto Nick fewings loneliness scrabble missnienox blog

@Nick Fewings

Liever alleen dan eenzaam in een waardeloze relatie

 

Dit is nogal een punt om te bereiken en de meerderheid blijft zitten in een relatie omdat ie potentie ziet die er niet is en eigenlijk nooit is geweest (ikke). Zolang je onwetend bent en daardoor een slachtoffer, verandert er niets. Bewustzijn is echt het halve werk en vanaf daar kun je kleine stappen maken naar een mooier leven.

 

Hoe ziet jouw ideale leven eruit?

 

Heb je veel vrienden en vriendinnen, heb je bergen geld, eeuwige romantiek, een droomvilla of reis je de wereld over? Of verlang je simpelweg naar rust en stilte. Misschien wil je liefdevoller communiceren of echt aanwezig zijn? Als je niet weet wat je echt wilt loont het om te onderzoeken wat je niet (meer) wilt. Bijvoorbeeld: een onvoorspelbare oude auto, te weinig geld, een liefdeloze relatie, nare mensen in je leven, energieverslindend werk of weggestopte dromen.

 

 

foto Nick Fewings lucky bankje missnienox blog

@Nick Fewings

Affirmeren kun je leren

 

Nu je weet wat je niet wilt kun je onderzoeken wat je wel wilt. Meestal staan die zaken ver van je af, ze zijn niet vertrouwd en er zit een gat tussen jou en je dromen. Of je ziet enkel een hele lange donkere onbekende weg... Oh ja, je ziet ook nog eens vet veel beren op jouw route. Toch?

 

Ambitie is vies en wie denk je wel niet dat je bent

 

Nou, je bent een prachtig mens, een magische creatie en alles is mogelijk als je het zelf maar gelooft. Hoor je nu al die stemmen in je hoofd?

 

Wij worden nooit rijk in onze familie. Dit is nu eenmaal hoe het leven werkt. Als je elkaar kunt gedogen is het al mooi meegenomen. Een relatie hoort vanzelf te gaan. Wij zijn allemaal een beetje anders en doe jij niet zo overgevoelig. Je verwacht teveel, je wilt teveel, je bent te veeleisend! Enz.

 

Stemmen van vreemden, familie, passanten, leraren en bange mensen

 

Vrienden zeggen dit soort dingen meestal niet en daarom zijn het ook je vrienden. Je hebt ze zelf uitgekozen of zij jou en wat jullie verbindt is respect en vrijheid. In vriendschap voel je minder verplichtingen dan in een liefdesrelatie en dat maakt het juist zo fijn. Geven en nemen is meestal in evenwicht en als de een het moeilijk heeft dan doet de ander meer en vice versa. En als je uit elkaar groeit dan doe je dat, al geloof ik zelf met grote vriendschappen dat je elkaar trouw blijft. Ik heb er dan ook twee om te koesteren.

 

 

Foto Katrina Wright graffitti kind missnienox blog

@Katrina Wright

Affirmeer alsof het al zo is

 

Een affirmatie is een wens die je uitspreekt in de tegenwoordige tijd, alsof het al zo is. Je voelt alsof je die nieuwe auto al rijdt, je hebt die geweldige baan en je doorvoelt hoe dat zou zijn. Je noemt die beste vriendin van jou alsof je gebeden zijn verhoord (als je zo iemand in je leven mist). Je praat dus vanuit het gevoel 'ík heb al wat ik wens', in plaats vanuit gemis en schaarste. De emoties die door je heengaan zijn zo sterk dat je daardoor hetzelfde aantrekt. Het maakt je hersenen niet uit of het waar is of niet, de positieve energie die je uitstraalt doet zijn magnetisch werk.

 

Maak het vertrouwd

 

Door het te voelen en te visualiseren komt het binnen jouw mogelijkheden. En op deze manier heb ik mijn website, mijn baan, meer geld en mijn liefde gerealiseerd. Helaas was het met de liefde niet blijvend, misschien was ik niet duidelijk genoeg. Ik had niet gevraagd om een blijvertje, maar hij was achteraf gezien ook niet de man die ik affirmeerde, al wilde ik dat graag geloven. Ging er toch iets mis? Nou ja, ik ontving wel heel veel (zelf)liefde, dat dan weer wel!

 

 

Foto Tim Mossholder closed bord missnienox blog

@Tim Mossholder

Emotioneel gesloten - niet weer!

 

Ik ben zo klaar met dit thema op relatiegebied en überhaupt in mijn leven. En ik heb besloten dit niet meer vertrouwd te maken, ik wil vertrouwd zijn met emotioneel beschikbare mannen. Nou eentje is wel genoeg. Maar hoe doe je dat? Bewustzijn is stap één en er veel over lezen. Vervolgens moet jezelf natuurlijk ook emotioneel beschikbaar zijn en daar werk ik al een tijdje aan. Wat je het grootste gedeelte van je leven hebt gedaan, laat zich niet eenvoudig veranderen, maar het kan wel.

 

Niet langer vertrouwd met de foute man – kennis is macht

 

Ongevoelig voor lovebombing? Check! Nu ik mezelf leuk vind en van mezelf houd zit ik niet meer te wachten op geslijm. Natuurlijk, een oprecht complimentje is welkom, maar stop met me op een voetstuk zetten. Ik ben gewoon Nien en mezelf. In mij zit ook nog steeds een klein kwetsbaar meisje en ik ben niet minder of meer dan een ander. Vroeger tilden overdreven vleiende woorden mij op en nu irriteren ze mij.

 

Van een oprecht compliment wordt iedereen blij

 

Precies: oprecht! En zoiets beloon je altijd, want dat voel je. Helaas heeft de narcist 'lovebombing' uitgevonden (je bombarderen met complimenten) en daar ben ik godzijdank niet meer vertrouwd mee. Vooral op sociale media zie ik het veel gebeuren en ik herken het van mijlenver. Vond ik het vroeger onbewust vleiend, nu gaan mijn haren recht overeind staan.

 

 

Foto Tim Mossholder What nou? graffitti missninox blog

@Tim Mossholder

Spannende types brengen stress

 

Denkende dat ik op spannende types viel (niet dus) was er wel altijd spanning. Lees: stress & drama! En dat is ook verslavend weet ik nu en toen heel erg vertrouwd. Nooit weten waar je aan toe bent, smeken om een kruimeltje aandacht, je in allerlei bochten draaien om maar gezien en gehoord te worden. Geen empathie of überhaupt iets liefdevols terugkrijgen. Voor mij was het vertrouwd, maar nu niet meer. Niet meer dezelfde en uit de toxische relatie getrapt, kijk ik nu terug met bezorgdheid en verdriet om mijn vorige zelf. Onbewust en kwetsbaar heb ik veel moeten lijden en ondergaan. Toen was ik slachtoffer, nu niet meer.

 

Word wie je aan wilt trekken

 

Nou dat is nog eens een fijn pad om te bewandelen! Raak vertrouwd met nieuw gedrag en word wie je in wezen al was. Enkel sociaal wenselijk gedrag laten zien omdat je denkt dat het verwacht wordt, is niet wat ik bedoel. Behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden en grenzen trekken hoort daar absoluut bij. Wat je wel wilt, daar draait het nu om.

 

'Nee' durven’ zeggen, het gewenste voorleven en rustig blijven

 

Vertrouwen hebben in jezelf. Kortom: vertrouwd raken met houden van jezelf en voor jezelf opkomen. Zeggen wat je denkt en voelt op een rustige en liefdevolle manier (lukt nog niet altijd, maar hé, een nieuwe dag, een nieuwe kans). Een ander wijzen op jouw grenzen. Eerder je hart luchten op een constructieve manier zodat je niet intern ontploft. Niet meewerken aan leugens of andere onduidelijkheden. Wees simpel en het wordt simpel.

 

 

foto Pro church media thankful blaadjes missnienox blog

@Pro church media

Soms zijn dingen doodnormaal en hoef je ze alleen nog te leren - oefening baart kunst

 

Omdat je zo wilt zijn en nu het bewustzijn hebt. Het is nooit te laat om eerlijk te delen wat je denkt en voelt. Om jezelf voor het eerst belangrijker te vinden dan de ander, niet uit egoïsme maar uit zelfbescherming. Maak dat vertrouwd! Sommigen zeggen dat je niet één-twee-drie kunt weten wie de juiste voor jou is, maar misschien geldt dat voor de ander? Ik denk dat inzicht in psychologie, patronen en zelfontwikkeling wel degelijk een groot verschil maakt en dat je daardoor gezondere en betere keuzes kunt maken.

 

Geen partner zal ooit perfect zijn, want dat ben je zelf ook niet

 

Als jij goed weet wat je wenst in jouw leven dan is de kans maximaal dat je dat ook terugkrijgt. Waar ik vroeger een donkere mysterieuze droomprins wenste, is het uiterlijk nu voor mij blanco terwijl het innerlijk helder voor mij is. Niet vastomlijnd maar wel sterk omschreven. Dit herken ik nu ook in een ander en dat maakt het stukken overzichtelijker. Natuurlijk moet er nog steeds een deel chemie en een stuk overeenkomst zijn en dan laat ik me voor de rest verrassen.

 

Ik leer namelijk iedere dag beter om iets vertrouwd te maken. En goede en mooie eigenschappen die wil ik graag voor lief nemen!

 

Liefdevolle groetjes @missnienox

 

 

P.S. Meer lezen? Misschien vind je de volgende blogs ook interessant?

De wet van de aantrekking - dromen komen uit

Ken je patronen - de sleutel naar geluk

Eerlijk is eng

Wat is liefde nou echt?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.