Groeten van Mimi

Gepubliceerd op 31 maart 2022 om 00:10

Ik ben zo vrij geweest om me aan te melden als gastblogger en gewiekst als ik ben wacht ik de uitslag niet af. Hier ben ik dan – MIMI - knap poezenbeest op leeftijd. Bijnaam: de Berg. Mijn bloed-irritante huisgenoot Bucks Bunny...eh Buckie Starbucks ging me voor, dus hoe moeilijk kan het zijn? Lees mee over hamsteren en verkeerde verhoudingen.

 

 

foto Mimi poes closeup missnienox blog

@Missnienox

Eten, slapen en zelfverdediging

 

Met zo’n luidruchtige huisgenoot als de mijne (een kabaalkater met een nieuwsgierige snuit) zou iedereen gestoord worden. Daar ben ik dan ook al een paar maandjes mee bezig – knettergek raken en mezelf overeind houden. Ik heb poezelige kleine voetjes en een lief hartvormige hoofdje en ook het schattigste staartje dat er is. Ik zie eruit als een wasbeertje, alleen mijn lijf is teveel opgestopt volgens de bewoners. Mijn naam is haas.

 

Ooit was ik slank, gracieus en lichtvoetig

 

Nu stampvoet ik!  Al kan ik nog steeds niet mauwen, er komt geen geluid mijn strotje uit. Behalve als ze op mijn staartje staan of als een vreemd pelsdier het flikt mijn territorium te betreden. Ik rag ze allemaal de heg over en de poort door. Niemand solt met Miems, dat je dat even weet. Helaas ben ik mijn lichtvoetigheid kwijtgeraakt sinds mijn kleine trippelpootjes vele extra kilo's moeten dragen.

 

Bud Spencer ging naar de hemel en ik naar de hel

 

Ik voelde me vreselijk eenzaam en alleen gelaten toen die ouwe rood-witte rakker er vandoor ging. Toen hij onbeweeglijk in de bananendoos lag mocht ik nog eventjes snuffelen en dat deed ik braaf voor de baas. Natuurlijk wist ik allang dat er iets niet in de haak was met die schreeuwlelijk, die ineens doodstil was. Letterlijk. Mensen onderschatten me wel vaker.

 

 

Foto Mimi poes bloemtasje missnienox blog

@Missnienox

Natuurlijk raakte ik in een depressie zonder de alfa kater

 

Vroeger sprong ik hem dagelijks in zijn kraag, toen ik nog jong, jeugdig en onvoorspelbaar was. Ik was een heerlijk sluw typje en mocht graag treiteren en terloopse valse opmerkingen maken, zoals: “Hé dikke, alles goed?” Nu ben ik de dikke, want zo werkt karma en mijn bijnamenlijst is eindeloos. Vinden ze leuk, die mensen. Helaas vonden ze het ook leuk om mij te 'verblijden' met een nieuw huisgenootje vorig jaar.

 

Kijk, dit is de nieuwe baby Buckie, Mimi wordt mama!

 

Dat dacht ik niet, ik ben keurig op tijd gesteriliseerd  en op die kleine etterbak zat ik niet te wachten. Ik heb er maximaal lang over gedaan om hem in de woonkamer te gedogen. Met mijn rug naar hem toe, een statement maken (snapte ie niet), grommen en blazen (begreep hij wel) en zijn eten stelen (iets met extra ’kilo’s). Als karma dingetje bespringt hij me nu de hele dag. Ik word echt knetter krankjorum van die gast(blogger).

 

 

Foto Mimi kitten missnienox blog

@Missnienox - dit is uiteraard een babyfoto van mij en niet van die indringer

De oudste heeft de meeste rechten

 

Ja, dat zou je denken? Niet dus. Die kleine rat blogde hier eerder dan ik en hij loopt achter de baas aan alsof ie een hondje is. Ook slaapt hij op de laptoptas en eet hij mijn brokken. Je wilt niet weten hoe ongewenst ik me in het begin voelde. Gelukkig werd ik door de baas gedoneerd aan de jongste zoon en toen werd mijn leven stukken beter en mooier. Alleenrecht op zijn slaapkamer, de knisperende fleecedeken voor mij alleen en voortaan ‘s nachts warm binnen blijven.

 

De reden waarom ik hier loop te miepen

 

Pure verveling en de laptop stond nog op tafel. De baas was weer eens een uur wandelen dus ik pakte mijn kans. Want ik ben niet gek, wel senior maar niet op mijn achterhoofdje gevallen. Mijn kleine voetjes kunnen mijn kubieke meters nog prima houden ook al stampvoet ik tegenwoordig. Dus hier zit ik lekker te typen, te redigeren, beeldmateriaal te koppelen en tussendoor mijn haren te poetsen en mijn snorren te krullen.

 

 

Foto collage Mimi poes missnienox blog

@Missnienox

Of ik een boodschap voor jullie heb?

 

Nee, ik ben niet zo’n schooljuf als de baas met haar wijzende vingertje. Daar heb ik geen tijd voor en het interesseert me geen haarbal. Als iemand daarentegen een smakelijk kattenbrokkenmerk kent dan hoor ik het graag. Ook zoek ik nog een nieuwe sparringpartner want ik moet aan mijn conditie werken. Er is een schele kater die een oogje op me heeft en mijn figuur is nu een prio geworden. Al kan ik daar morgen weer anders over denken. 

 

Ik wens jullie een fijne dag en zorg goed voor jullie kattenbeesten (denk vlees en krokante brokken). Zo, nu ga ik even graskotsen op Buckie’s krabpaal zodat hij de schuld krijgt.

 

Toedeledokie!

 

@Mimi Rogers – bijzonder aangenaam gezelschap op treurige dagen en zeer effectief in het verorberen van voorraden – alias De Berg.

 

P.S. Ik durf het bijna niet te vragen, maar ben je benieuwd naar het blog van mijn concurrent, klik dan op de volgende link:

Toffe gast-blogger meldt zich

Alias Nienepien - gek op de bijnaam

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Hahaha, wat een heerlijk verhaal. Zoals de meeste katten ook hier een heerlijk eigenwijs beest die helaas zijn oude vriend mist. Dank voor het inkijkje in een kattenhoofdje ☺️

Nien
2 jaar geleden

Haha! Dank je wel Gerda voor je compliment. Ja, katten missen hun maatjes echt...zo zielig. Ik zal Mimi jouw reactie doorgeven, oh wacht...ze heeft het al gelezen 🐈‍⬛ Merci!