De wet van de aantrekking - dromen komen uit

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 00:10

Een jaar geleden schreef ik een (wens)brief waarin ik alles omschreef dat ik wenste – in de tegenwoordige tijd en vol vertrouwen. Mijn wensenlijst bestond uit een nieuwe liefde, een nieuwe baan, een enorm groeiend account op Instagram, een nieuwe laptop, een succesvolle website, nieuwe vriendschappen en een gelukkig leven samen met mijn kinderen. En er moest veel gelachen worden. Raad eens…

 

Foto Greg Rakozy sterrenhemel persoon silhouet

Foto: Greg Rakozy

De wet van de aantrekkingskracht werkt!

 

Alles in mijn brief is uitgekomen. Alles! En eigenlijk was ik mijn schrijven vergeten, maar plotseling dook die brief weer op in mijn nachtkastje. Geschreven op 30 oktober 2020 – in de tegenwoordige tijd en vol met wenselijke details. Als een waar wonder heeft mijn wensbrief zich ontwikkeld tot een geweldige realiteit.

 

Wat houdt deze wet ook alweer in – de theorie 

 

De wet van de aantrekkingskracht stelt, dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Als jij met je gedachten en gevoelens een bepaalde trilling uitzendt, ga je dingen (situaties of mensen) aantrekken die dezelfde frequentie hebben, of ze nu positief of negatief zijn. (Bron: www.elle.be)

“You attract what you love, hate or fear. Focus on love!” - Dr. Joe Vitale

 

Als je serieus gelukkiger wilt worden en je doelen wilt bereiken, ga daar dan mee aan de slag. Niet denken maar doen! Hoewel...eerst zoek je uit wat belangrijk voor je is. Echt weten en uitzoeken wat je werkelijk wilt in jouw leven is een must. Ik ga er dan even van uit dat je vindt dat er meer in je leven zit dan je eruit haalt. Ben jij daarentegen super tevreden? Dan doe je lekker niks behalve positief blijven.

 

foto Randy tarampi unsplash muur dream big tekst

Foto: Randy Tarampi

Visualiseren en manifesteren – denk je droomleven tot realiteit

 

Visualiseren is je letterlijk (visueel) voorstellen hoe jouw droomleven/droombaan/grote liefde eruitziet. Wat voel je bij deze beelden? Laat alle emoties goed tot je doordringen. Op YouTube vind je veel helpende video’s over dit onderwerp. Kijk mee met Oprah Winfrey, Life by Lucie, Eckhart Tolle enz. Dankbaarheid is hierbij een grote kracht. Tel je zegeningen, dan krijg je er meer van.

 

Hoe ziet jouw leven eruit als alles mogelijk is?

 

Ook deze vraag helpt je goed op weg. Stel je zo’n leven voor en voel al het geluk dat het jou brengt. Laat de dankbaarheid jou verwarmen. Vervolgens ga je dit leven manifesteren via je gedachten en je kiest hiervoor de tegenwoordige tijd. Denk dat het al zo is – je hebt dat heerlijke huis reeds, of die geweldige baan, die fijne vakantie of die nieuwe partner.

Tijd voor het schrijven van een wensbrief – geluk op bestelling

 

Geïnspireerd door Lucie (Life by Lucie) en haar YouTube video over haar wensbrief en hoe die volledig werkelijkheid was geworden, waagde ik de sprong. Ik wist al precies wat ik wenste, maar nu moest ik het zo gedetailleerd mogelijk opschrijven. In het nu! Des te duidelijker je bent, des te passender het antwoord op jouw wens(en). Het kostte mij geloof ik een uur, voornamelijk om het netjes leesbaar op te schrijven. De ambacht van schrijven met een pen geeft alles namelijk pure intentie. Zie het als een rechtstreeks lijntje uit je hart.

 

Foto Aaron Burden papier brief vulpen schrijven inkt

Foto: Aaron Burden

Lees jouw brief 30 dagen lang hardop (met veel aandacht) en leg hem vervolgens weg

 

Dit onderdeel is niet minder belangrijk en beter sla je het niet over. Jouw nieuwe gewenste leven moet echt in je hoofd verankerd worden en na een maand mag je het loslaten. Laat het universum lekker haar werk doen. Jouw dromen zitten in het grotere systeem, daar mag je echt op vertrouwen.

 

Zonder vertrouwen wordt het niks – voel alles alsof het al zo is – zonder twijfel

 

Ook dit is ‘key’. Wanneer jij denkt dat het misschien niet gaat lukken, dan lukt het ook niet. Beter voel je je zeker van je zaak. Dit is niet arrogant, maar eerder een ‘selffulfilling prophecy' die je over jezelf uitroept. Als je denkt dat je het niet redt, dan red je het niet. Alles werkt zowel negatief als positief, dat is een ijzeren wet. Het maakt de wet namelijk niet uit of je gedachte waar is, het reageert er enkel passend op.

 

Waarschuwing: Je gebruikt de wet enkel voor jezelf en voor positieve zaken (denk witte magie) en je kunt er geen grote rampen mee afwenden. Je bent immers geen magiër. Wel mag je alle vertrouwen in jezelf houden, want de enige waarop je invloed hebt ben jezelf. Als jij verandert dan verandert de wereld met je mee.

Terug naar mijn ongelofelijke wensbrief

 

Alles wat ik hierin beschreef is uitgekomen, mijn baan en liefde als laatste. Ik weet ook precies waarom deze 2 wensen pas na precies een jaar uitkwamen. Ik saboteerde ze namelijk onbewust. Eerst wilde ik mezelf klaarstomen voor een baan en een nieuwe liefde, middels het afronden van mijn schema-therapie en het creëren van mijn website. Achteraf waren dat de laatste duwtjes in mijn rug.

 

Ik ben nu klaar voor de liefde – kom maar op met die leuke man!

 

Dit las ik laatst toevallig terug in mijn plakboek, geschreven half oktober… Ik had mijn blokkades bewust verwijderd. Met de kennis dat wanneer ik de dingen zou doen waar ik van hield, ik ook de juiste persoon zou aantrekken. Maar apathisch afwachten was er niet bij, ik moest mezelf zichtbaar maken. Datingsite – contact – grote liefde. Binnen een week was onze geweldige connectie al zo helder als wat.

 

Foto Alex Iby stelletje liefdespaar koppeltje zonsondergang silhouet zee

Foto: Alex Iby

Mijn liefde is precies de man die ik omschreef – een liefste op bestelling

 

Ik zal je mijn uitgebreide ‘eisenlijstje’ besparen, maar mijn lief herkent zich er helemaal in. Hij vond het ongelofelijk hoe alles uit mijn brief is uitgekomen en als bewijs las ik het hem voor. Wat ik het meest belangrijk vond is hij ten voeten uit: empathisch, lief, emotioneel beschikbaar, wijs en grappig en we kunnen overal over praten. ‘Samen rollen we van de bank van het lachen!’ blijkt een understatement. Onze liefde is letterlijk: ongecompliceerd, volwassen, eerlijk, gemakkelijk en liefdevol. We halen het beste in elkaar naar boven, samen en apart.

 

Mijn werk is mijn hobby en vorig jaar wist ik nog niet eens wat ik wilde

 

Ik schrijf voor mijn werk – in de mode (jiehaa!) en ik heb geweldige collega’s. Voor mijn website kreeg ik een nieuwe laptop en van mijn Silvernienox account op Instagram wist ik vorig jaar nog niks. Pas maart dit jaar startte ik mijn silverhairjourney. Nu heb ik 11000 volgers en weet ik niet wat me overkomt. Ik blijk een magneet voor nieuwe vriendschappen en mensen en heb er ontzettend veel nieuwe waardevolle contacten bij. Nieuwe zilverzusters, mijn lieve trouwe midlifecrisis forum vriendinnen zijn blijvertjes en mijn beste vriendinnen  koester ik ook in mijn hart.

Er wordt gelachen, gedanst en plezier gemaakt in mijn huis

 

Het is harmonieus en gezellig na alle tropenjaren. Humor is onze grootste verbinding, precies zoals ik wenste en we blijven gek op snorren en rare dansjes. Mijn eigen liefde voor dansen kan ik kwijt in mijn huiskamer en via reels op Instagram. Waar ik eerder over droomde (vaker dansen en mijn enthousiasme durven delen), is nu realiteit geworden.

 

Foto: Millo Linn unsplash neon do what  you love

Foto: Millo Linn

De vrijheid van een eigen website en mijn zielsmissie uitvoeren

 

Schrijven – zowel commercieel voor mijn werk als creatief hier – wat wil ik nog meer? Uit een familie waarin ambitie een ‘vies' woord is, volg ik eindelijk mijn eigen pad. Ja, ik heb wel degelijk veel in mijn mars en ik ben nog maar net begonnen. Dit is precies wat ik als klein meisje al wist, ik was het alleen zo’n 35 jaar kwijt.

 

Geen mitsen en maren – het leven mag geleefd worden

 

Zat ik vroeger mijn leven stilletjes uit – als een angstige vogel in een kooi - nu kom ik tijd tekort. Mijn jongste zoon merkte op: 'Zeg mama, komt dat door de Silversisters dat je nu steeds danst?!' Nou nee, dit is wie ik werkelijk ben. Zoon legde snel een verband door droog op te merken dat ik vroeger blijkbaar niet echt leefde. Correct! Triest maar waar.

Lang verhaal kort & krachtig

 

Met positieve gedachten kun je alles bereiken. Als iemand je influistert dat je niet ambitieus bent, vraag je dan af of de stem wel de jouwe is. Sinds ik van mezelf houd en positief ben trek ik dezelfde soort mensen aan. Vrouwen die elkaar alles gunnen bijvoorbeeld, geen jaloezie of wedijver, maar een gevoel van onderlinge verbondenheid. De Silversisters blinken hier in uit en ik wil ze niet meer missen.

 

foto Mayur Gala zonsondergang hartje hartje van handen

Foto: Mayur Gala

Door zelfvertrouwen ga je pas echt leven – zelfvertrouwen bracht mij mijn website, baan en nieuwe liefde

 

Daarnaast moet je er wel keihard voor werken. Had ik dat al gezegd? De wensbrief doet zijn werk vanzelf na 30 dagen, maar je bent zelf verantwoordelijk om stappen te zetten in jouw gedroomde toekomst. Als je doet waar je van houdt is dat helemaal geen straf. Mijn verleden en mijn therapieën - alles was een grote voorbereiding op het leven dat ik nu mag leiden.

 

Mijn 'oude ik' had nooit deze geweldige man ontmoet – dat was enkel voorbestemd voor 'Nien 2.0'

 

Dus schrijf die brief, laat je dromen waarheid worden, koester je geliefden en leef je leven. Lach en huil, deel en luister, knuffel en hunker en verwacht een geweldig 2022.

 

Ik gun het iedereen van harte!

 

Liefs, @missnienox

 

Reactie plaatsen

Reacties

Alien
2 jaar geleden

Wat heerlijk dit te lezen. Echt fijn voor jou. Het is je gegund❤️

Nien
2 jaar geleden

Dank je wel lieve Alien voor je fijne en lieve reactie! 😊
Helaas is de liefde (in de vorm van een partner) alweer een tijdje voorbij, ik was vergeten om een blijvende liefdesrelatie aan te trekken blijkbaar.
Mijn blog ' Eerlijk is eng' van vorige week vertelt hier over.
Het gaat nu weer super goed met mij, nog beter dan toen ik dit blog schreef😁