Altijd beginners geluk

Gepubliceerd op 10 september 2021 om 13:05
geluk beginnersgeluk gokken afdwingen aantrekkingskracht dobbelstenen dices winnen pontiac modelauto @missnienox

Over bravoure en bluf

Je kunt jezelf behoorlijk wat geluk bezorgen zonder aanwijsbare reden. Per ongeluk heb je beginnersgeluk met poolbiljart of je wint met bingo. Je denkt dat het eenmalig is, maar niets is minder waar. Met een uitgestreken smoelwerk leg je uit, “Ach ik heb gewoon beginnersgeluk’” en deze zin is al tientallen jaren je favoriet. Keer op keer. Niets is zonder reden weet ik nu, lees mee en word een geluksvogel.

Vandaag win ik een prijs

 

Wat een belachelijke arrogante uitspraak! Sorry, het was vaak de mijne... Mijn kinderen keken me dan raar aan en rolden met hun ogen. De plaatselijke feestavond in een snikheet clubgebouw bracht ons ouders de bingo. Wij sponsorden de club en maakten zo kans op een prijsje. Ik houd van prijsjes en verrassingen, wie niet? En ja hoor, een uurtje later kon ik naar huis in het bezit van een geweldige bandenplak set (nog steeds aanwezig zonder inhoud en dat zegt genoeg), een hamer, een bon voor de pedicure ( vaarwel eeuwige likdoorn) en een setje handgemaakte 3-D kaarten, waar mijn oma erg blij mee was.

 

Om de paar jaar is het raak, het wordt weer tijd om iets te winnen. Ik zeg dat hardop en het gebeurt, vraag het maar na bij mijn hoofdschuddende gezinsleden. “Zij weer. Het zal eens niet…” Bravoure heeft zich dan meester van mij gemaakt, net als een beetje bluf. Ik geloof er namelijk echt in, ik voel al dat het werkelijk zo is. En daar zit het hem in weet ik nu.

De wet van aantrekking aan het werk

 

De wet van de aantrekkingskracht - een wet die ik vroeger niet kende, maar die ik per ongeluk wel uitvoerde. Wens het, verwacht het en voel alsof het al zo is. Zonder twijfel en zonder mitsen en maren – met zelfvertrouwen en ongegeneerde bravoure. Je krijgt dat wat je uitzendt, zowel positief als negatief, je spiegelt als het ware de uitkomst. Op zulke momenten was ik in een triomfantelijke feeststemming en die werd beloond.

Houd jij ook zo van bewijs?

 

Er kwamen parfums, een polaroidcamera, beauty-sets en een glimlach van oor tot oor. Ik was zo blij als een kind en dankbaarheid is een heel sterke emotie. Blij zijn met iets eenvoudigs helpt hierbij absoluut. Positiviteit is een magneet voor nog meer goeds. Je energieveld vibreert heel hoog en daardoor trek je passende dingen aan, zoals een schminkset terwijl je niet van clowns houdt. Want je bent immers net zo vrolijk, sapperdeflap.

Soms zit het tegen

 

Helaas heb ik ondanks een sterke innerlijke drive de staatsloterij niet gewonnen. Zelfs niet toen ik ijzel trotseerde om impulsief een oudejaarslot te kopen. Kennelijk had ik ergens twijfels en geld is hartstikke leuk, maar laten we realistisch blijven. Was dat wel weggelegd voor mij? Geen blijheid, bravoure of een beetje bluf. Nee - een wens vanuit gemis in plaats van overvloed blijft onbeantwoord.

De moraal van dit verhaal

 

Wees dankbaar voor wat je hebt, geniet en maak plezier. Beleef 25 jaren beginnersgeluk met poolen of voetbal of wat dan ook. Lach erom en neem jezelf vooral niet te serieus. Bravoure helpt, want het geeft zelfvertrouwen. Spreek uit wat je wenst, slinger het de wereld in en je zult absoluut beloond worden. Hoe dan ook.

 

 

N.B. De wet van de aantrekkingskracht werkt enkel voor jezelf en kan je leven veranderen. Positief of negatief: de keuze is aan jou.

 

@missnienox

 

 

Win jij ook wel eens wat of kwamen je wensen uit? Wat was daarbij jouw houding? Ik lees het graag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.