What's in a name

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 12:24

Miss Nienox

 

Watte? Hoe zeg je? Waar heb je het over? Eigenlijk had ik wel een paar vragen verwacht over mijn ongewone bijnaam. Niets is minder waar. Men slikt het voor zoete koek alsof het heel normaal is. Dat is het eigenlijk ook, zeker als je weet waarom.

 

uilen uil uiltjes poselein beeldjes vingerhoed uilenbeeldjes @missnienox ninox

Ninox

 

We hebben het hier over een geslacht uit de uilenfamilie – de valk-uil. De wetenschappelijke naam voor deze gevederde vrienden is Ninox, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1837 door Hodgson (bron: Wikipedia).

 

Ik ben gek op uilen. Nadat een ransuilenfamilie in mijn tuin woonde was ik helemaal verkocht. Van Ninox naar Nienox is een logische stap.

Valk-uil of val-kuil

 

Beide passen bij mij, want ik ben ook gek op andere roofvogels – zoals valken en buizerds.

Menig valkuil is door mij met naïviteiten betreden, dus deze is ook getackeld. Letterlijk.

Miss of missie

 

Yes I’m a Miss. Ongetrouwd en een oude vrijster. Nee, niet dat laatste, alsjeblieft zeg. Ook geen Miss Universe, want ik ken mijn tekortkomingen. Een van mijn vele ideetjes was eerst om deze site missienienox te noemen. Mijn zoon vond dat klinken als een lellebel en ik luisterde wijs. Toch slaat missie ook op mij, want ik zie deze website als mijn persoonlijke missie. Ik kan niet anders.

Miss-nie-knocks

 

Zo spreek je het uit en dat ligt me wel. Knock-knock! Ik klop op deuren en ik deel zo nu en dan een schriftelijke dreun uit. Dat doe ik met liefde en het is goedbedoeld – de tijd van zwijgen is voorbij. Deze betekenis is ook leuk voor al mijn internationale volgers (voertaal Engels) op Instagram, zij hebben grote moeite met het uitspreken van Nien(ke). Voor hen ben ik meestal Missie en dat vind ik super lief klinken.

 

De bijkomstigheid dat dankzij het woord Miss de mannen op Insta denken dat ik vrijgezel ben, zorgt voor vele enthousiaste hoopvolle volgers. Daar had ik misschien iets langer bij stil moeten staan... maar ach, elk vriendelijk mens is welkom. En ja, ik ben vrij gezellig – alleen niet op zoek – want ik ben een vinder. Op een dag staat ie gewoon voor mijn neus.

 

@missnienox

 

Hoe is het met jouw bijnaam of nickname? Ik ben daar benieuwd naar! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.