Fijne kerst & een gelukkig nieuw jaar!

Gepubliceerd op 23 december 2022 om 14:43

Het jaar zit er bijna op, een jaar vol gedoe en onrust in de wereld. En op persoonlijk vlak ook niet mijn beste jaar, maar ik houd het positief. Sterker nog: ik ga me écht focussen op het positieve, opnieuw en alsnog. Kerstmis wordt mooi en van 2023 verwacht ik veel goeds op alle vlakken. Doe je met me mee?

 

Foto BoliviaIntelligenta 2023 blog missnienox

@BoliviaIntelligente

Kort & krachtig

 

Ja ik ga je niet lang ophouden. Ik weet van de kerstboodschappen, de schoonmaak, de laatste hand aan je werk en het breinbreken op kerstmenu's en feestelijke outfits. Ik wens je fijne kerstdagen met je geliefden om je heen en in je hart. Kerstmis hoeft niet ingewikkeld te zijn, het is bewust aanwezig zijn in het moment zonder de lat te hoog te keilen. Plezier maken, samen eten, wandelen of films kijken of je subtiel even terugtrekken. Precies wat voor jou goed voelt.

 

Goede voornemens - oud & nieuw

 

En straks oudejaarsdag met al onze goede voornemens, bespiegelingen, drank, oliebollen en de oudejaarsconference. Het besef dat dit jaar voorbij vloog (wat gebeurde er allemaal ook alweer?!), de oorlog die niet voorbij is en geen vrede op aard. Verbroken relaties, ziektes en het verlies van geliefden - ieder huisje heeft zijn kruisje en lijden is universeel. Het betekent alleen niet dat dit machteloze gevoel blijvend hoeft te zijn.

 

Foto Miriam G tekst blocnote missnienox blog

@Miriam G.

Positieve voornemens

 

Misschien wil je stoppen met... of minderen. Of misschien mag voor jou alles bij het oude blijven, had je juist een super goed jaar? December (en de winter sowieso) is het seizoen van jezelf terugtrekken - kijk naar de natuur! - en de balans opmaken. Hoe vond je dat het ging dit jaar, miste je wat of ben je helemaal tevreden? Lucky you! Misschien ben je iets of iemand verloren en moet je je herpakken en je leven opnieuw inrichten?

 

Verlies maakt nederig

 

De vanzelfsprekendheid van een persoon in je leven verdwijnt met het gemis. Rouwen is rauw. Of je bent je baan kwijt of je snakt juist naar een beetje vrije tijd. Je voelt je doodmoe en hunkert naar me-time, maar waar vind je dat? Het is nu een mooi moment, zo tussen kerst en oud & nieuw, om een klein balansje op te maken. Tijdens al het eten en onder de gepoederde oliebollen en de chocolademelk- met- slagroom-snor heb je mooi tijd om te bedenken wat je wél wilt.

 

Foto Dustin Humes klavertje 4 missnienox blog

@Dustin Humes

Klein maar fijn

 

Voel je het al kriebelen (in je lijf en niet op je hoofd)? Wat maakt jou echt gelukkig en waarvan wil je dit jaar meer? Is het tijd, aandacht, liefde, lol of een betere gezondheid? Meer tijd met je vrienden en familie doorbrengen of juist vaker NEE zeggen - het is aan jou. Ik wil mijn vertrouwen weer terug, mijn hoop op een mooie toekomst. Opnieuw vertrouwen in de liefde en in mezelf. Meer tijd om me te ontwikkelen op schrijfgebied, te leren en gewoonweg verhalen mogen verzinnen. Ruimte creëren om te doen wat ik het liefste doe (en dat is in 2022 niet echt gelukt).

 

Het is de hoogste tijd voor meer tijd

 

En dat gaat niet vanzelf, het betekent andere keuzes maken en zuiniger omgaan met de uren op een dag. Minder plannen en daardoor aan meer toekomen. Wat wil jij? Het loont om daar deze dagen tijdens een wandelingetje, het leegschuiven van je bord of het staren in de verte tijdens Home Alone 3 eens rustig over te prakkiseren (favoriet woord van mijn vader, ja pa - ik denk aan je). Maar je kunt natuurlijk ook alles bij het oude laten, het is jouw feestje.

 

 

                                                                                                                                                                                    @MissNienox

MissNienox blijft plakken

 

Graag kom ik jullie hier óók in 2023 tegen. Ja, MissNienox is een blijvertje, een echte plakker (nee niet het woord van het jaar - klimaatplakker). Jullie zijn nog niet van mij af en ik hopelijk ook niet van jullie; trouwe bezoekers, lezers, enthousiastelingen en reageerders. Dank voor jullie leeshonger en nieuwsgierigheid! En laat ik afsluiten met een positieve noot, waar ik veel ervaring mee heb.

 

Je kunt altijd meer (aan) dan je denkt!

 

Liefs @missnienox

 

P.S. Benieuwd naar wat er een jaar geleden te lezen was hier? Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant:

Vermomde engelen & wijze lessen

Fijne kerstdagen iedereen!

Oud & nieuw - knallend 2022 in

Vos en kippetje - een fabelachtig sprookje

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
een jaar geleden

Dank voor al je leuke, leerzame, mooie en grappige artikelen dit jaar, ik heb ervan genoten en geleerd. Ik wens je hele fijne kerstdagen, samen met je moeder naast enorm gemis van je vader hopelijk ook veel mooie herinneringen om aan terug te denken. En een heel mooi, gezond en positief 2023 gewenst.

Nienke
een jaar geleden

Lieve Gerda, dank je wel voor je lieve reactie (en alle vorige😊), fijne complimenten en mooie wensen. Ik wens jou ook een goed 2023 op alle fronten. Liefs!