Hoera! 1 jaar MissNienox

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 13:43

Gisteren was het officieel zover: mijn website MissNienox bestaat 1 jaar! Wat een mijlpaal en wat een feest. En hoe anders is mijn leven dan een jaar geleden. Toen werkte ik vol spanning toe naar de lancering van mijn eigen website. Het eindelijk openbaar maken en publiceren van mijn persoonlijke blogs en verhalen was een lang gekoesterde droom die uitkwam. Wat heeft dit me gebracht? Een korte terugblik.

 

Foto Adi Goldstein balonnen missnienox blog

@Adi Goldstein

Hoe dromen uitkwamen

 

Het was al jaren mijn droom om iets met schrijven te doen, eigenlijk al mijn hele leven. Maar de droom om te bloggen op mijn eigen website speelde de laatste jaren steeds hardnekkiger door mijn hoofd. Het enige dat me nog tegenhield (naast faalangst en fictieve beren op de weg) was het technische gedeelte. Ik was toen nog een leek op technisch (ICT) gebied en niet langer samen mét een ICT topper was ik bang dat dit een brug te ver was.

 

De lat legde ik hoog en ik moest alles zelf doen

 

Dacht ik… Toen zag ik ineens een mooie website via Instagram gehost door JouwWeb. Oh, kan dat ook? En toen sprong ik eindelijk in het diepe – ik voelde intuïtief dat het nu of nooit was. Van juni tot 9 september 2021 sloot ik me op in huis en gaf ik MissNienox vorm. Ik koos een strak ontwerp en startte met het vormgeven van iedere pagina, precies zoals ik het mooi vond. Met startsteun van mijn middelste en daarna in mijn eentje, ging ik los.

 

 

foto banner missnienox bloemen vogel

Minimaal 10 artikelen bij de start

 

Er moesten op zijn minst tien artikelen op staan vond ik: zowel blogs als korte verhalen. Ik wilde dat er direct iets te lezen was en het stuk Over mij was best een uitdaging. Passend beeldmateriaal vinden was in het begin lastig, eerst puttend vanuit mijn Missnienox Instagram account, koos ik al snel voor de gratis Unsplash fotobibliotheek. Al had ik eerst niet door dat je alle onderwerpen kunt vinden via de zoekfunctie. Deze knurft dacht dat ze enkel kon kiezen uit een serie voorbeelden…

 

Blogs vers uit de pen en verhalen van de bovenste plank

 

Ik blogde als een dolle en dankzij mijn korte-verhalen-schrijven-cursus jaren geleden had ik een flinke voorraad fictie en non-fictie klaarliggen. Het verschil tussen blogs en korte verhalen leg ik duidelijk uit in Appels en peren. Het leuke van bloggen is dat je de actualiteit er mooi in kunt verwerken, ook als deze niet zo mooi is. Verhalen schrijven is een heerlijke uitlaatklep om vreselijke personages te creëren, waarheid met fantasie te mengen en gewoonweg even in een andere wereld te kunnen zijn.

 

@Missnienox - JouwWeb

Het is nooit stil op MissNienox

 

In een jaar tijd hebben zich 4000 bezoekers gemeld en jullie hebben ruim 9000 pagina’s bekeken. Dat is toch niet te bevatten?! In de statistieken kon ik zien dat er ALTIJD minimaal 5 bezoekers rondwandelden en lazen, stil was het hier nooit. Op één moment na, afgelopen augustus toen ik drie weken ‘vakantie’ hield en er letterlijk niets gebeurde qua nieuwe content aanvulling. Toen was het websitebezoek-grafiekje gekelderd naar nul. Oeps! Maar wel heel begrijpelijk.

 

Dank jullie wel lieve lezers – bezoekers – bankhangers – trouwe reageerders - inspirators

 

Zonder jullie was MissNienox niet zo’n groot succes geworden. En wat is een succes? Voor mij is succes dat mijn artikelen worden gelezen, dat anderen zich herkennen in mijn persoonlijke blogs en genieten van mijn korte verhalen. En dat er altijd bezoekers zijn geweest en hopelijk zullen blijven komen. De wisselwerking met jullie via reacties (ook op Instagram) vind ik echt een meerwaarde, zo leer ik jullie ook een beetje kennen. Zie ook Welkom bij MissNienox.

 

 

banner missnienox tekst jouwweb

Vol met nieuwe ideeën en plannetjes

 

Afgelopen jaar heb ik elke week geblogd en een kort verhaal gedeeld. Zelfs vrij lang 2 blogs en 1 kort verhaal – iedere week opnieuw. De korte verhalen zijn al een poosje ‘op’ en zo nu en dan (te weinig naar mijn zin) schrijf ik een nieuw exemplaar. Het verzinnen is een magisch proces en het neemt veel tijd. Naast mijn schrijvende (betaalde) werk zijn mijn vingers en ogen soms gewoon moe, maar ik doe mijn best om te blijven creëren. Geen zorgen over de verhalen van morgen - ik heb plannen, ideeën en inspiratie in overvloed.

 

Overal zie ik onderwerpen voor blogs en verhalen

 

Lees ook Hoe verhalen ontstaan en zie hoe en waar ik inspiratie opdoe  voor nieuwe content. Mijn hoofd is een schatkamer vol ideeën en nieuwe blogs verzinnen is zelden een probleem geweest. Psychologie, het dagelijks leven, dieren, de natuur, een nieuwsbericht of een intrigerend boek – overal en nergens word ik geraakt door iets.

 

 

Foto missnienox sindy sindypop blog

@missnienox

Wat ik afgelopen jaar heb geleerd:

 

* je kunt alles worden wat je wilt - met liefde, inzet en discipline

* je kunt meer (aan) dan je denkt

* dankzij mijn website realiseerde ik mijn baan, het werd mijn online ‘schrijfbewijs’

* als je je passie volgt vanuit je hart, heb je al de helft gewonnen

* luisteren naar je intuïtie is van levensbelang

* het gaat altijd anders dan je denkt en dat hoeft niet negatief te zijn

* als je er zelf in gelooft dan doet een ander dat ook

* al maakt het enkel jou blij, het maakt het niet minder waardevol

* wanneer je werk je passie is, blijkt werken een feestje

* ik ben écht een schrijver

 

Ik blijf jullie hier zien?

 

Mijn wens en doel is dat MissNienox blijft groeien en ik artikelen blijf schrijven die boeien, verwonderen, laten lachen en kwalitatief steeds beter worden. Groei is waar ik altijd naar streef - als persoon, in mijn talenten en natuurlijk is een groeiend aantal bezoekers een pré. Maar buiten dat telt het voor mij nog steeds dubbel als ik iemand mag inspireren – wanneer jij troost, steun of herkenning haalt uit mijn blogs en korte verhalen – en MissNienox verschil maakt. DANK JULLIE WEL LIEVE TROUWE LEZERS! Hoort zegt het voort.🌸

 

Een dankbaar & trots groetje @misnienox

 

P.S. Wil je meer artikelen lezen over het ontstaan van deze website, neem dan eens een kijkje bij de start:

Impuls

De wet van de smet

7 valkuilen waardoor je niet je hart volgt + tips om het wel te doen

What's in a name

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Annet
2 jaar geleden

Super! Gefeliciteerd met je 1- jarige bestaan😘

Nienke
2 jaar geleden

Dank je wel lieve Annet!😘

Finn
2 jaar geleden

Machtig mooi verhaal achter de website! Ga zo door! Op naar het tweede jaar

Nienke
2 jaar geleden

Dank je wel lieve Finn. Top!😁 Gaan we doen.

Yoke
2 jaar geleden

Gefeliciteerd..blijf doorgaan.
Dankjewel

Nienke
2 jaar geleden

Merci moeders😊 Doe ik en graag gedaan!

Gerda
2 jaar geleden

Gefeliciteerd met 1 jaar een eigen website. Hoop dat je nog heel lang doorgaat, ik kom hier graag ☺️

Nien
2 jaar geleden

Merci lieve Gerda, fijn om te horen!😁 Ja, ik ga door en positieve reacties houden mij ook op het juiste spoor.