7 zomerse trends - modeblog

Gepubliceerd op 24 mei 2022 om 02:22

Naast antizonnebrandcrème, ijsjes, een koud biertje, rosé of champagne op het terras, zijn de volgende 7 musthaves onweerstaanbaar en onmisbaar deze zomer. En ik heb het natuurlijk over mode. Wees je beste zelf met de volgende summer fashion statements. Ik neem je mee langs de grootste modetrends van zomer 2022.

 

Foto Angelazo Pantazis  zonnehoed strohoed zwembad missnienox blog

@Angelo Pantazis

1. De strohoed als topstuk

 

De klassieke strohoed is nooit uit het straatbeeld weggeweest en hipper dan ooit. Ze houdt je hoofd koel en geeft iedere outfit instant summer vibes. Overgewaaid uit Zuidoost-Azië naar Europa, zijn wij al eeuwen onder de indruk van de lichte, sterke en natuurlijke eigenschappen van stro. Verkrijgbaar in allerlei modellen houdt deze zonnehoed je haren en gezicht zonvrij. Traditioneel heeft ze aan de binnenkant een zachte band die op je hoofd rust en aan de buitenkant een contrasterend lint of leren veter. Tip: jouw maat is de omtrek van je hoofd, gemeten 1 cm boven je wenkbrauwen.

 

Zonnehoed met brede rand – strohoedje met geschulpte rand – cloche – rieten cowboyhoed 

 

De ideale strohoed heeft een flinke rand om schaduw te creëren. Daarnaast zie je nu ook de cloche (het klokhoedje) van stro voor een elegante look. En wat dacht je van een rieten cowboyhoed voor een stoere cowgirl look. Een hoed van stro combineert geweldig met jurkjes, linnen overhemdjurken, jeans en shorts. Met een bijpassend sjaaltje kun je iedere hoed op je outfit afstemmen. Stro is tegenwoordig verkrijgbaar in vele (geverfde) kleuren en motieven. Tip: kies een neutrale kleur om zolang mogelijk van je hoed te genieten en haar perfect met je garderobe te laten matchen. Denk aan zand, taupe, camel, greige (grijzig beige) of wit.

 

 

Foto Tamara Bellis zonnebril fashionmodel missnienox blog

@Tamara Bellis

2. De zonnebril als eyecatcher 

 

Zon is zonnebril, want de zon wordt steeds feller en onze ogen gevoeliger. Waar brildragers een prachtexemplaar uitkiezen op sterkte, ga ik vaak voor de goedkopere exemplaren en koop ik ieder jaar wel een nieuwe hippert. Mijn collectie is aardig groot, maar mijn zilvers vragen om een ander kleurtje dan ik als brunette kon dragen. Een zonnebril maakt iedere outfit af en is het perfecte accessoire om je persoonlijkheid te benadrukken. Tip: kies een zonnebril met gekleurde glazen of ga voor een klassiek wit montuur.

 

Jackie O bril – cat-eye glasses – pilotenbril – vliegenbril

 

De iconische donkere zonnebril van Jackie Onassis (Kennedy) blijft altijd een perfecte keuze, net als de pilotenbril die nooit uit het modebeeld zal verdwijnen. Extra trendy is op dit moment de jaren 50 bril met cat-eye montuur: puntig en pittig. Dit model staat het beste bij een fijn en hoekig gezicht en geeft direct retro & vintage vibes aan je verschijning. Ook is de enorme vliegenbril (vliegenogen) op 70’s revival. Tip: let bij het kopen van een zonnebril op je gezichtsvorm – hoekig bij hoekig, rond bij rond enz.

 

 

Foto Tamara Bellis ajour truitje missnienox blog

@Tamara Bellis

3. Breisels voor Hollands weer

 

Iedere outfit kan wel een extra laagje gebruiken met ons onvoorspelbare weer. Wil je geen jas over je jurk aantrekken maar er fashionable uit blijven zien, dan is een zomerbreisel altijd een goede keuze. Een vestje of truitje van katoen, linnen of een modalblend draagt heerlijk koel, ademend en houdt je comfortabel warm. Heb je alle opengewerkte (ajour) summer knitwear al gezien in de winkels? Verkrijgbaar in neutrale kleurtjes die overal bij passen, maar ook met een pittige trendkleur zit je goed. Tip: beige, ecru of taupe zijn veelzijdige neutrale kleuren en de trendkleuren kobalt, fuchsia, grasgroen of mandarin geven iedere outfit pit.

 

Bolero – vestje – truitje – lang vest – zomertrui

 

Over een jurk, bij een palazzo, jeans, shorts of een lange rok - je draagt deze musthave bij werkelijk alles uit jouw garderobe. En zo’n kleiner kledingstuk stop je ook gemakkelijk in een fietstas, shopper, knoop je om je middel of hang je over je schouders. Nee we kunnen deze zomer niet zonder summer knits en je draagt ze rustig het jaar rond. Tip: Let op de samenstelling als je een vestje of trui koopt. Synthetische vezels zijn misschien vormvast, ze ademen slecht. Kies liever voor natuurlijke materialen of tenminste voor 50%. Lees ook het waslabel goed, want breisels moeten zorgvuldig gereinigd worden in verband met krimp, slijtage en om ze goed in model te houden.

 

 

Foto Tamara Bellis zomerjurk strand missnienox blog

@Tamara Bellis

4. Geen zomer zonder zomerjurk

 

De jurk mag in 2022 opnieuw in geen enkele garderobe ontbreken. Dit super vrouwelijke kledingstuk draagt tegelijk luchtig met warme dagen. Verkrijgbaar in oneindig veel modellen, kleuren, prints en materialen is er altijd een jurkje dat bij jou past.. Tip: Heb jij een recht figuur met misschien een buikje dat je graag wilt verhullen? Kies een jurk in een recht model (met bijvoorbeeld een hoekige print of juist effen). Ben jij een romantisch type kies dan voor lichte soepele materialen met volants, roezels of/en een bloemenprint. Heb jij een zandlopermodel snoer dan altijd je taille in. Kies een getailleerde jurk of draag over een wijder exemplaar een wikkelriem, zo maak je veel modellen de jouwe.

 

Maxi jurk – midi jurk – strokenjurk – blousejurk – hemdjurk

 

Maxi-jurken tot op je enkel, of midi tot halverwege de kuit, jurken als een overhemd met een strikceintuur, eindigend rond de knie. En wat  dacht je van het eenvoudige hemdjurkje voor op het strand? Het grootste voordeel van een jurk is dat je van top tot teen gekleed bent en het luchtige draagcomfort. Leuke accessoires erbij in de vorm van sieraden, sandaaltjes en een matching tas en jij bent klaar voor het feestje, het terras, de citytrip of het shopavontuur. Tip: Prints zijn geweldig om probleemzones te verbloemen en naast flowerpower, zie je grafische prints, motieven uit verre oorden zoals tie dye en Ikat. Maar ook de polkadot (stip) en het streepje zijn tijdloze klassiekers.

 

 

Foto Sombre Visuals badpak model handdoek zonnen missnienox blog

@Sombre visuals

5. Badpak of bikini – op je lijf geschreven

 

Zomer is zwemmen en wanneer je dat niet in je nakie doet is een mooi zwempak of bikini onmisbaar. Gelukkig is er tegenwoordig ontzettend veel keuze in model, pasvorm, prints, kleurtjes en materiaal. Voor ieder figuur bestaat het perfecte badpak of de beste bikini. Net wat jij wilt of prettig vindt. Op dit moment zie je veel taillebroekjes (laag op de heup en hoog in de taille) geïnspireerd op mode uit de 50’s. Maar ook badpakken met uitsnijdingen (cut outs) op de rug, onder de borst of in de taille. En wat dacht je van het multi-way badpak met brede schouderbanden dat je op vele manieren kunt strikken zodat je zelf kiest hoe je haar draagt. Tip: een kleurrijke pareo bij je zwempak is een praktische vondst op het terras en van en naar het strand. Ook te gebruiken als omslagdoek of sjaal.

 

Tropische prints – felle kleuren – corrigerend – sneldrogend en zonbestendig

 

De materialen worden steeds innovatiever, net als de ondersteunende functies van badmode. Zoals softcups voor een optisch grotere cupmaat + een mooi decolleté, corrigerende badpakken met dubbel geplooid voorpand om een buikje te verdoezelen en sneldrogende lichtgewicht materialen. Tip: strapless is een goede keuze voor een kleine cupmaat, grotere cups hebben meer ondersteuning nodig. Hoe groter de bh-maat des te belangrijker is de kwaliteit van het badpak of bikini. Investeren in een duurzaam badpak loont dan extra. En kies een badpak boven een bikini om samen met een pareo altijd goed gekleed te zijn, rechtstreeks van het strand naar de cocktailbar. Stijlvol is altijd beter dan underdressed en teveel prijsgeven. Aloha!

 

 

 

Foto Lemonsoft technologies missnienox blog

@Lemonsoft Technologies

6 . Sandaaltjes / slippers – versier die voetjes

 

Ibiza komt naar je toe met al die gekleurde sandaaltjes met kraaltjes, kantjes en bandjes. Behalve dat sandalen officieel schoeisel zijn, staan ze net iets feestelijker onder je jurk of rok en schieten ze niet van het gaspedaal. Veilig & handig! Ook de duurdere merken brengen steeds hippere en feminien sandaaltjes op de markt. Daarnaast blijven de rubberen slippers / flip-flops altijd een luchtige zomerse keuze. Verkrijgbaar in alle kleuren, modellen en prints vind je altijd jouw ideale stapmaatje. Tip: loop tijdens het passen van je sandalen een extra rondje door de winkel, want bandjes die direct  irriteren blijven dat doen. Zeker met warm weer.

 

Espadrilles – teenslippers – sandaaltjes – instappers

 

Of je nu de klassieke raffia/katoenen espadrilles kiest, plat of met sleehak, sandaaltjes met plateauzool of juist platte slippers, ze maken iedere outfit af. Tip: heb je stevige kuiten, kies dan een steviger model met bredere bandjes. Ben je juist petite dan kies je voor kleine kraaltjes en dunne bandjes, hetzelfde geldt voor de hak. Een stevige hak onder een steviger been en een dun hakje onder een slanke kuit. En wist je dat de roklengte de hoogte van je hak bepaalt? Hoe korter de rok, hoe platter het schoentje en bij een maxi-jurk is een hoge (slee)hak prachtig. Let’s go girls!

 

 

Foto Arnel Hasanovic strandtas missnienox blog

@Arnel Hasanovic

7. Shopper, strandtas of gekleurd handtasje

 

Met de trend in bulky bags mag een grote strandtas/shopper niet in jouw garderobe ontbreken. Van riet, raffia of katoen, in neutrale kleuren of juist in felle motieven: deze tassen zijn groot en aanwezig. Je stopt alle citytrip- of strandspullen er probleemloos in. Maar ook voor het werk zijn ze ideaal, zeker als je zoveel eten en drinken meesjouwt als ik altijd doe. Tip: een tas kun je altijd in een trendkleur kiezen die je mooi vindt, ook al is het niet jouw beste kleur, dit geldt ook voor sandaaltjes. Zolang je deze kleur niet vlakbij je gezicht draagt is het prima. Zo word ik vrolijk van geel (een te warme kleur voor mij) en heb ik een vrolijk geel tasje, toevallig ook een trendkleur nu.

 

Klein pittig handtasje – clutch – telefoontasje – heuptas – gordeltas

 

Daarnaast is het kleine tasje in een felle trendkleur een musthave en ideaal als je uitgaat. Je ziet heuptasjes, schoudertasjes in smartphone-formaat en andere gordel- en riemmodellen. Denk festival, strand en café. Naast felle kleuren als geel, mandarin, kobaltblauw, fuchsia en grasgroen, zie je Ikat en andere Oosterse motieven. Zowel in natuurlijke materialen voor een Ibiza-stijltje, als gerecyclede materialen van kunststof of (vegan) leer is er altijd een tasje naar je hart. Tip: ook het formaat van je tas en/of de print pas je aan je bodytype aan. Heb je veel ronde vormen laat die dan terugkomen in je tas. Het hoekige type kiest voor een meer vierkant model tas en de grote vrouw kiest een grotere tas met een royale print. Is jouw stijl less is more dan is jouw tas minimalistisch en het romantische type kiest voor rijke materialen, bloemen, kralen en roezels. Zo doe je dat!

'Ik wens jullie allemaal een stijlvolle zomer!'

 

@missnienox

 

P.S. Wat is jouw lievelingskledingstuk of accessoire voor de zomer? Ik lees het graag!

 

Wil je meer lezen over mode en trends? Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant:

Mode: trends & stijl - 7 tips & tricks

Kleur bekennen - tips en feiten over je beste kleuren

Zie er fantastisch uit - 4 super tips

Zilvermissie geslaagd

Mode-meisje

 

 

Foto Etimetalor Akhere Unnuabona tassen dames missnienox blog

@Etimetalor Akhere Unnuabona

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Wat een heerlijk zonnig stuk met handige tips. Voor onze reis naar Corfu deze zomer had ik vorige week toevallig bedacht dat ik zo’n leuke strohoed ga proberen. Ik draag meestal broeken, maar ben dol op mooi gekleurde jurkjes of jumpsuits op zomerse dagen. Dank voor alle tips!

Nien
2 jaar geleden

Dank je wel Gerda! Fijn dat het artikel je inspireert. Het leuke van mijn werk is dat ik letterlijk met mijn neus in de mode zit en dat inspireert mij extra om alle trends in de gaten te houden.😊🌞 Ik wens je alvast een heerlijke zonvakantie en veel plezier van een mooie strohoed Het mooie is dat je die daar perfect kunt vinden. Ik kocht ooit een slappe strohoed met brede rand op Mallorca en die vouwde ik zo in mijn koffer. Ik heb 'm nog steeds.

Janse Mode
2 jaar geleden

Leuke blog en handige tips! Deze zomertrends zullen nooit uit de mode raken!

Nien
2 jaar geleden

Dank je wel voor je complimenten en leuke reactie 😁 Fijn om te lezen. Ja, dit zijn inderdaad blijvertjes!