Geef zelf het goede voorbeeld! Oh ja...

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 01:11

Hoe gaat het eigenlijk met al die goede voornemens? Of met alle gedeelde tips en adviezen? Rustig kan ik je zeggen. Daar gaat het heel stilletjes mee. Hoe drukker je het hebt, hoe minder tijd je de neemt voor kleine gelukmakers. Ben ik hier toch een slecht voorbeeld de laatste tijd! Maar er is hoop, in de vorm van een kleine ZEN opfrisser.

 

Foto-Jose-Aragones-stopbord-hagedis-missnienox

Foto: Jose Aragones

Heb je het megadruk? Juist dan trap je beter op de rem 

 

Maar het is zo leuk allemaal! De combinatie van werk, hobby’s en de paar afspraken met vrienden die overblijven. Als ik voor mezelf spreek; mijn leven is momenteel geweldig en vervullend. Ik straal een eind heen door mijn inspirerende werk, het schrijven hier in mijn fijne hoekje op het internet, mijn plezier op Instagram enz. enz. En dan ben ik ook nog ‘zwaar verliefd’. Alles geeft toch immers energie?

 

Bingewatching, grappige filmpjes plaatsten en scrollen op de nieuwste fashiontrends

 

Als een hyperactieve enthousiasteling wissel ik alles af en het maakt me gelukkig. Toch bemerk ik langzaam een klein knagend stemmetje in mijn hart. Lees je nog wel eens, gewoon om in verhalen te verdwijnen? Hoe gaat het met je plakboeken? Wanneer zat je voor het laatst op je meditatiekussen? Foei.

“Practice what you preach!’

 

Een heel wijs advies en een waarheid als een koe. Meestal doe ik dat wel ja, maar de laatste tijd schiet het er wat bij in. Ook mijn huishouden, mijn voorraadkast en de wasmand merken dat ik nu drie dagen (buiten de deur) werk. De kinderen vinden het daarentegen te gek en dat heeft voornamelijk zijn weerslag op de...voorraadkast. Mijn nieuwe modus als house-manager en alleenwonende (met kids) werkende 'moeder de vrouw' is duidelijk nog in opbouw.

 

Foto-peter-preharski-typemachine-corona-missniernox

Foto: Peter Preharski

Schrijven als hobby en werk

 

Ik schrijf iedere dag waarvan drie dagen betaald en in totaal zo’n twee dagen puur voor Missnienox. Dat vind ik heerlijk en het geeft me ontzettend veel energie. Wel zo nu en dan een lam handje maar goed. Ook de beeldschermbril wordt vaker opgezet en ik krijg een kantoorkont. Kortom: bewegen wordt nog belangrijker. Een flinke wandeling maken lukt me dan nog wel. Met Sindy en koffie in de rugzak en soms met mijn liefde, als hij er is. Dat zijn de echte oppeppertjes en hoofdleegmakertjes.

 

Even de balans opmaken is zo belangrijk

 

Duizend dingen doen kan nog zo leuk zijn, maar op een gegeven moment is het klaar. Focus terug naar jezelf  en een pas op de plaats maken. Adem in en adem uit. Mijn silverhair-account was ik bijvoorbeeld gestart om mijn proces te delen van het stoppen met verven. Nu hebben de heren het al een tijdje volledig overgenomen van de silversisters, qua volgers. Eerst heel vleiend, maar uiteindelijk dodelijk vermoeiend. Omdat de behoeftige heren maar blijven binnenstromen, overschaduwen ze het leuke contact met de vrouwen. Alle silversisters hebben hier in meerdere of mindere mate last van en ik weet nu wat ze bedoelen.

 

Waar wil ik heen met mijn Instagram account?

 

Het gaat mij eigenlijk (net als hier) het meeste om verbinding voelen met mensen, plezier maken en positiviteit brengen. En natuurlijk een voorbeeld zijn in de zin van: 'Je leven begint pas na je veertigste en zilverhaar kan ook hip zijn'. Ik ben ook dol op de uitdrukkingen 'silverhair-revolution & silverhair rocks! ' Die kracht wil ik ook graag doorgeven en uitstralen. Verder bevallen de dansjes (Reels) mij prima, al wil ik er wel beter in worden (video-technisch) en mijn vintage fashion invoegen in het geheel lijkt me ook fantastisch.

 

foto-aeron-burden-glazen-bol-veertjes-wit-missnienox

Foto: Aeron Burden

Het brein is alsmaar druk met verzinnen

 

Precies en daarom moet ik even ‘back to basic’. Ideeën in overvloed, tijd tekort en maar draven. Het circuspaardje mag ook wel even rusten zo nu en dan. Neem het tweede blog in de week op donderdag. De ene week fiks ik hem al in het weekend, maar vorige week de avond van de dag zelf… Soms moet je minder streng zijn voor jezelf en inzien dat het misschien een beetje veel is. Mijn lat ligt vaak best hoog en dat mag wel iets beter in balans komen.

 

Balans vinden – het meest belangrijke en meest lastige

 

Prioriteiten stellen en op de rem staan. Nu! En weet je wat het rare is? In de liefde kan ik heel goed in het moment zijn en al heb ik een roze bril, ik keer steeds terug naar mezelf om te voelen. Eerder sloeg ik in de liefde genadeloos op hol en was ik verblind. Nu ben ik reuze verliefd, maar niet verblind. Ik registreer alles en ben nog steeds gek op die vent. Het is een gemakkelijk zuiver weten en voelen, gemixt met een levenskracht van heb ik jou daar. Mijn leven is alles bij elkaar geweldig fijn en vervullend. En dan komt de liefde er als een magische ongelofelijke toegift bij.

 

Plan je geluk, want een ander doet het niet voor jou

 

Daarom ben ik dus wel een beetje afgeleid van de kleine dagelijkse geluksmomentjes, puur door tijdsgebrek. Mediteren, een tarotkaartje leggen, quotes schrijven in mijn plakboek, Sindy-foto’s maken. Om die reden ben ik iets makkelijker in het huishouden geworden, want ik wil niet werken en poetsen als ik vrij ben. Wel even, maar niet doorgeslagen en dwangmatig (zoals vroeger: huishouden onder controle = leven onder controle? Not!).

 

foto-clay-banks-handen-boek-lezen-missnienox

Goed genoeg is meer dan genoeg

 

Dus als jullie zo nu en dan op donderdag geen blog zien? Vergeef me dan, want dan is het me niet gelukt. Niet omdat ik geen ideeën heb, maar omdat ik verplicht moet niksen. Ik ben fan van een vriendelijke interne ‘criticus’, omdat die van mij jarenlang een bitch was. Dus praat lief tegen jezelf, geen rotopmerkingen en wees vooral mild voor jezelf. Toch mag het innerlijke stemmetje op één gebied wel streng zijn – als het jou wijst op het nut van nietsdoen en terugkeren naar jezelf.

 

Laat alles direct uit je handen vallen 

 

Daarom stopt dit blog hier. De was laat ik lekker links liggen, net als de lege koektrommels. Mijn Coronakapsel knip ik niet zelf bij, ik kijk gewoon de andere kant op. Tevreden ga ik mezelf in mijn stoel nestelen met mijn nieuwe bibliotheekboek. Instagram heeft pech, net als de losse zoom van mijn plooirok. Ik ga me even ongegeneerd distantiëren van alles en iedereen.

“Relax, take it easy!” – Mika

 

Ik raad jou aan hetzelfde te doen, als je net als ik in teveel sloten tegelijk hebt gelopen. Scheelt ook veel natte laarsjes en levert rust op in je hoofd. Echt!

 

@missnienox

 

 

P.S. Ga jij ook wel eens te lang door met te druk zijn? Ik hoor het graag.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.