Lach je gelukkig - de kortste weg naar de slappe lach

Gepubliceerd op 23 november 2021 om 01:11

Lachen maakt absoluut gelukkig, dat weten we allemaal. Soms is het alleen niet zo eenvoudig om bij dat gevoel te komen van ongeremd plezier. Omdat we alleen zijn, een rothumeur hebben of zelfs vergeten zijn hoe het voelt. De slappe lach. Gierend van het schateren met tranen rollend over je wangen. Even alles loslaten en volkomen in het moment  – ronduit gelukkig zijn. Lees mijn eenvoudige & succesvolle tips voor een hilarisch goed humeur

 

FaceApp missnienox logo lachend sindypop

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

 

Dat is het motto van een dierbare vriend van mij en ik kan me daar helemaal in vinden. Er moet meer gelachen worden. Al dat serieuze gedoe! Waar zijn de grapjes gebleven, de lieve plagerijen, de kwinkslagen en de grollen? Hoe je het ook noemt, humor is persoonlijk en een lach is de kortste afstand tussen mensen. Soms moet je er alleen wel even voor in de stemming komen en wat is er fijner als je daar wat hulp bij krijgt.

 

Everyone smiles in the same language’ - unknown

 

Glimlachen of lachen is het lichaams-signaal dat de ander de kans geeft een eerste contact te leggen. Het roept bij een ander een positief gevoel op. Samen lachen binnen een relatie kan het samenleven en de communicatie sterk beïnvloeden. Tegelijkertijd heeft het lachen een positieve uitwerking op de lachende zelf. Het doet spanningen verdwijnen, verkrampte spieren raken weer los, het stimuleert de bloedsomloop en het stimuleert de geest. (Bron: www.menselijklichaam.nl)

 

Foto Greg Raines Unsplash lachende meiden op motorkap

Foto: Greg Raines

Grinniken, schateren, binnenpretjes en de slappe lach? Help me even

 

Daar zit je dan in je eentje. Niet vrolijk en niemand om je op te beuren. Je hilarisch geestige vrienden en vriendinnen zijn druk met hun eigen leven en je kinderen zitten op een andere golflengte. Humor is een wisselwerking tussen mensen, situaties en lachspieren en er zijn periodes dat er niets te lachen valt. Tenminste zo voelt het dan.

 

Depressieve gevoelens en lachen lijken elkaars vijanden

 

Toen ik me jaren geleden niet al te best voelde – zeg maar rustig licht depressief – toen was mijn humor verdwenen. Ik was in mijn goede jaren berucht om mijn grapjes en binnenpretjes (waar ik zelf het hardste om moest lachen), maar was het tijdelijk helemaal kwijt. Samen met mijn wederopbouw kwam mijn lach weer terug. Eerst voorzichtig als een vers kuikentje uit het ei dat zorgvuldig haar omgeving scant, tot een schaterlachende ‘kip ik heb je’ attitude.

 

 

Soms is iets zo dramatisch 'slecht' dat je er om moet lachen

 

Bijvoorbeeld je ontplofte kapsel in de ochtend, je gezicht plotseling in beeld op de selfie-modus op je mobiel, als je totaal door de hondenpoep bent geswifferd of wanneer je kinderen je opgenomen aria keihard over de speakers spelen in de achtertuin. Ook op begrafenissen worden tranen van het huilen en van het lachen soms afgewisseld. Omdat je ook geweldige herinneringen hebt aan je grappige opa of geestige tante.

 

Ontlading en uitwisseling van levensenergie

 

Wie ongeremd lacht voelt zich bovenal levend. Je energie stroomt door je lichaam via je organen, je stem en je tranen in het wildste geval. Niets is zo lekker dan blauw liggen van de slappe lach hangend onderaan je bank. Je mascara gaat er vandoor, je bril beslaat en je krijgt kramp in je buik van het gieren van de lach. In de bioscoop was ik altijd onder de indruk van schateraars (mensen met een gulle aanstekelijke luide lach), want ik was meestal een stille lacher. Maar er bestaan films die je hysterisch uitdagen.

 

FaceApp bewerkingen missnienox mrbean rowan atkinson morphing

Gedeelde smart is halve smart & een gedeelde grap is de kortste klap

 

Tijdens de film 'Dumb and Dumber’ met Jim Carrey, zat ik naast mijn toenmalige lief en onze kameraden. Die lagen zo wat op de grond te stikken van de lach en de tranen stroomden vrij. Niets werkt zo aanstekelijk als samen lachen en huilen en dezelfde dingen grappig vinden. Het schept een enorme band. Zo heb ik de grappigste vriendinnen op aarde en samen kunnen we echt slap liggen bij het ophalen van jeugdherinneringen, flaters en gedeelde bloopers. Zelfspot is cruciaal op zulke momenten, net als een toilet op loopafstand.

 

Wat nu? Vrienden druk, lege bank en lege avond, maar wel zin in vermaak

 

Daar komen de hulptroepen om het hoekje kijken. We willen ons namelijk ook graag vermaken in ons eentje, want dat verdienen we. Het kijken naar 'Funniest Home Video’s' is een uitstekend recept voor instant dommigheid en de slappe lach. Ik (persoonlijk) prefereer de dierenfilmpjes – met katten op stip bovenaan, want mensenellende die voel ik direct in mijn eigen lijf. Katten zijn sluw, grappig en intelligent, een mepje hier en een aanvalsstrategie daar. Noem mij simpel, maar ik lach me kapot om de aanval van een vliegende kat op een hobbelende teckel.

 

FaceApp portretten Nienke missnienox

FaceApp bewerkingen @missnienox

FaceApp: je beste kameraad in tijden van verveling en creativiteit

 

FaceApp is een geweldige gratis app voor op je smartphone. Het sublieme ontwerpprogramma verandert jouw kiekje in alles en iedereen die je (niet) wilt zijn. Ik kan me daar geweldig mee vermaken en werd er op geattendeerd door mijn lieve bloedjes van kinderen. Samen met zoonlief geven we de halve familie een metamorfose. Vooral oma (mijn moeder) leent zich daar uitstekend voor. Ten eerste omdat zij alles leuk vindt en weinig schaamte kent en ten tweede omdat haar selfies 'an sich' al fantastisch werkmateriaal zijn.

 

We kiezen baarden, onderkinnen, een nieuw kapsel, verouderingsinjecties of mengen onszelf met beroemdheden

 

Dit kun je ook prima in je eentje doen en de resultaten daarna met je vrienden en familie delen. Zodra je een filtertje kiest moet je even geduld hebben tot het resultaat in beeld komt. Een reuze spannend moment. Daarna is het lachen, gieren, brullen! En niet alleen voor mij, want mijn hilarisch grappige familie deelt dezelfde humor. Mijn broer als verwilderde Sinterklaas, mijn vader als Gandalf, mijn moeder als kleuter en ik als woest aantrekkelijke droomprins. Alles kan!

 

portret Nienke slappe lach glimlach lachend missnienox

‘Life is better when you’re laughing’ – unknown

 

Er bestaat zelfs lachtherapie, waar je in eerste instantie geforceerd begint te lachen, maar gaandeweg door anderen wordt aangestoken te hikken van de lach. Ik zag het op tv en bleef er bijna in. Luidkeels lachende mensen op straat of in het theater, ze zijn moeilijk te weerstaan. Glimlachen op je profielfoto op de datingsite: het levert geweldige matches op en je kiest een ander ook op die vrolijke ogen , glimlach en kuiltjes in de wangen. Zet lachen daarom bovenaan je agenda, dat is ook een stuk leuker voor je medemens. Ontwapen de ander en bevrijd jezelf. Authentieker gaat het niet worden.

 

Een vrolijke glimlach van @missnienox

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Heerlijk, lachen. Ik doe het graag en veel. Kan van kleine dingen de humor inzien en spontaan vreselijk in de lach schieten. Het klikt het meest met mensen met dezelfde humor en lachen helpt ook bij moeilijke momenten en om hele zware dingen ietsje lichter te maken. Faceapp is geweldig, dank voor jouw leuke reeks foto’s 😂🤣

Nienke
2 jaar geleden

Dank je wel voor je enthousiaste reactie Gerda. Ja , lachen is heerlijk en het helpt te relativeren. Fijn dat jij ook zo goedlachs bent😁