Zie er fantastisch uit - 4 super tips

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 02:22

Wie wil er nu niet fantastisch uitzien met zo min mogelijk moeite?! Mijn eenvoudig uit te voeren tips zijn voor alle leeftijden en voor de mannen: lees vooral verder. Je vrouw, moeder of dochter zal je dankbaar zijn. En mijn laatste tip kost niets en is universeel toepasbaar. 4 tips om er geweldig uit te zien – met zo min mogelijk werk – voor ieder budget. Ben jij er klaar voor?

 

pauw pauwenveer sindypop sindydoll @missnienox

Tip 1. Een subtiele make-up doet wonderen

 

Al ben ik geen make-up professional (ik zou er graag meer over leren, maar daar hebben we nu niks aan), waar ik wel goed in ben is met minimale middelen je uiterlijk een flinke oppepper geven. Dankzij mijn opleiding tot Imago-stilist en mijn mode-achtergrond heb ik veel gezien en geleerd. Zoals:

Less is more – eenvoud boven overvloed

 

Een jonge huid heeft weinig nodig om te glanzen, de middelbare huid behoeft een goede verzorging net als de rijpere huid. Helaas gaat vloeibare make-up graag in alle vouwtjes (geen foutjes) en lachrimpeltjes zitten te gniffelen. Dus zolang de herfst het nog toelaat om een gezond kleurtje te hebben, houden we onze make-up graag minimaal. Als jij een kei bent in jezelf fantastisch opmaken, lees dan toch even verder voor mijn andere tips.

 

 

blush blushkwast lipstick lippenstift Lóreal paris oorbellen @missnienox

 

Blush laat je wangen stralen – je ziet eruit om op te eten

 

Naast een oogpotloodje, mascara en een wenkbrauwpotlood, is blush mijn nieuwste beste vriend. Ook al heb je couperose net als ik (en ze zit niet waar ik haar wens), blush op de appeltjes van je wangen geeft je direct pit. Het benadrukt je jukbeenderen of suggereert ze en het doet echt iets voor je. Weet je niet welke kleur blush (warm of koel) het beste bij je past? Vraag advies. Pas op voor te rood (Bassie effect)!

Lipstick of lipgloss en je mond spreekt direct

 

Heb je volle lippen of een prachtig gevormde mond? Kies lipstick. Een knalkeur of een subtiele tint haalt direct je gezicht op. Ben je daarentegen een 'knagerig' type (“Ik eet mijn lippenstift altijd op!” aldus mijn moeder) of heeft de natuur je met dunne lippen verrast, dan kies je lipgloss. Ik ben dus van de lipgloss en deze laat mijn ogen direct mee glanzen. Het geeft echt een extraatje aan je gezicht. De aanschaf hoeft niet veel te kosten, er is ook lippenbalsem met een subtiele kleur en experimenteren is hartstikke leuk en leerzaam. Op dappere dagen draag ik lippenstift in een niet te donkere kleur.

 

oorbellen oorhangers oorknopjes sieraden juwelen @missnienox

 

Tip 2. Als subtiele kerstboompjes stralen jouw oren

 

Jouw oren zijn het zat om verstopt te worden en ook al zie je enkel een oorlelletje uit je haren piepen, ze verdienen ook aandacht. Investeer in oorbellen, knopjes, hangers, klemmetjes, wat jij wilt. Oorbellen in de kleur van je ogen, je kleding en glinsterend of kleurig, passend bij jouw karakter. Ze staan verzorgd, geven beweging aan je gezicht (hangers) of een sprankeling. Oorbellen zijn blikvangers en een eenvoudige manier om je gezicht te versieren.

 

 

sjaaltjes sjaals accessoires @missnienox sjaaltje

 

Tip 3. De sjaal is één van de beste accessoires ooit

 

Een goed gekozen sjaaltje in voor jou goede kleuren, print en contrast -  geeft je hele verschijning iets extra’s. Het fleurt je gezicht en outfit op. Investeren in een mooie sjaal (ook straks voor de winter, want een neutrale winterjas kan wel wat kleur gebruiken) – is wijs en betaalt zich terug. Ja heren, koop die sjaal voor je vrouw, maar laat haar wel zelf uitkiezen. Het beste probeer je het sjaaltje uit bij jouw gezicht, om te kijken wat dit met je ogen en teint doet.

Het sjaaltje dat de ene vrouw laat stralen, kan een ander bleek maken - ken je kleuren

 

Je beste kleuren kennen is een groot voordeel, maar daarover verder in een ander blog. Tip: kies de kleuren uit je gezicht, dan zit je altijd goed: ogen, mond, wangen en je (natuurlijke) haarkleur. Zit er veel licht-donker contrast in je gezicht? Kies een print met hetzelfde contrast. Liggen jouw haarkleur, huidkleur en kleur ogen dicht bij elkaar, kies dan ook je sjaal in subtielere kleurschakeringen.

 

 

silvernienox sjaaltje accesoires glimlach portret @missnienox

 

Tip 4. Een glimlach is het beste accessoire ooit – niets anders laat jou zo stralen

 

‘A smile is the best make-up any girl can wear’ – Marilyn Monroe

 

In die zin 'dragen we allemaal make-up' als we lachen – mannen en vrouwen! Als je lacht dan werkt dit door in je ogen die glinsteren en als je lachend de telefoon opneemt dan hoort de ander dat aan jouw stem. Er waren jaren dat ik weinig te lachen had, ik zag weinig positiefs. Mijn gezicht in rust is helaas van de sacherijnige soort – daar bestaat een vreselijke uitdrukking voor – ‘resting bitch face’ (vertaal dat zelf maar). Sinds ik dat weet, doe ik extra mijn best om te lachen

 

Glimlachen maakt echt een wereld van verschil – zelfs als je alleen maar voor de vorm lacht – het geeft je een geluksgevoel van binnen en dan doet je gezicht graag mee. Net als de zon breekt een glimlach je gezicht open. Je ogen gaan sprankelen en dat is onweerstaanbaar. Dus doe het en deel het en je ziet er geweldig uit.

 

@missnienox

 

 

Heb je wat aan mijn tips gehad of heb jij nog een goed advies? Ik hoor het graag.

 

P.S. Kijk ook eens bij mijn andere blogs met tips voor een mooi uiterlijk:

Kleur bekennen - tips en feiten over je beste kleuren

Silver sisters

 

missnienox logo glimlach Sindydoll faceapp @missnienox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.