Hotel Zondag

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 17:05

Welkom bij Hotel Zondag. Locatie: jouw eethoek, op een zelfverkozen tijdstip op zondag. Hoe heerlijk is het om een echt hotelgevoel te creëren in je eigen huis? Chique, geurend en overvloedig. Het ontbijt of de lunch – het is aan jou. Met je mooiste servies, hotel-achtige lekkernijen, omringd door kaarsjes, hotelmuziek en een knapperend haardvuur, zo waan jij je in een echte eetzaal. Kan dat? Jazeker. Lees verder voor tips en inspiratie.

 

 

CEE / Unsplash hotel diner lunch

Het hotelgevoel lekker dichtbij – gewoon in je eigen huis

 

Hotel Zondag – was de werktitel voor een nieuw idee – dat ik dit voorjaar kreeg. Bij gebrek aan een hotelbudget (reden nummer 1) en dankzij een verlangen naar het luxe gevoel van uitgebreid ontbijten of lunchen in een hotel, veel te lang geleden (reden nummer 2) , kreeg ik een geniale inval. Waarom haal ik het hotel niet naar ons toe? Hoe moeilijk moest dat zijn, het vergde alleen wat voorbereiding. De juiste lekkere dingen in huis halen, voordat het weekend wordt – want het moet wel relaxt blijven op de dag zelf.

Waarom ontbijt je alleen luxe als je er even tussenuit bent?

 

Goede vraag en eigenlijk is het reuze zonde, dat dit blijkbaar zo werkt. Je hoeft niet alleen met je geliefde te zijn of met het hele gezin om uitgebreid te lunchen. Hotel zondag is ook reuze fijn in je eentje. Ok, je bent wel je eigen ober, maar als alles klaar staat ben je dat weer snel vergeten. Het is ook een uitstekende reden om je mooiste servies te gebruiken of juist die foute vintage schalen of jouw geweldige retro bordjes die zich vervelen in de vitrinekast.

Gun jezelf de weelde en wis en waarachtig; je krijgt een echte hotelbelevenis

 

Ok, ik hoor jou zeggen: “Maar het fijne van een hotel is dat je er zelf geen werk van hebt!” Daar heb je helemaal gelijk in en daar betaal je dan ook voor. Hotel Zondag is voor het kleine budget, de creatievelingen en de smulpapen die er niet voor de deur uit willen. Natuurlijk kun je tegenwoordig bijna alles thuis laten bezorgen en de keuze is helemaal aan jou. Mijn ervaring is dat het heel fijn is om zelf alles te klaar te maken en te regelen. De voldoening daarna is des te groter als je je heerlijke lunch naar binnen smikkelt.

Voor elk wat wils – een kleine inventarisatie

 

Wat maakt het ontbijt of de lunch nu zo specifiek en speciaal in een hotel? De een zweert bij eieren en spek, de ander bij knapperige afbakbroodjes. Verse jus d’orange, American pancakes met vers fruit (uit de diepvries, de avond tevoren ontdooid), Latte macchiato, espresso of een klein kannetje thee of warme chocolademelk enz. enz. Mijn kinderen en ik vonden het heerlijk om te bedenken waar we de meeste zin in hadden en blij van werden.

 

gedekte tafel ontbijt lunch hotel luxe  @missnienox pancakes

Variëren in lekkernijen en in presentatie

 

Kijk eens wat je allemaal in je servieskast hebt staan! Vaak ontdek je met je nieuwe ‘hotelblik’ perfecte vergeten dekschalen, kommetjes, kandelaren, bestek, warmhoudplaatjes, tafelkleden en servetten. Alles kan en je combineert zelf je perfecte tafelschikking. De ene keer kies je voor sober en industrieel en een andere keer landelijk en romantisch. Heb je maar 1 set servies, dan zorgt je aanbod van lekkers voor de variatie. Als ik flensjes bak, dan houd ik me in met de broodjes. Kleine toetjes zijn ook een mooie aanvulling op het geheel. Hoe vaker je Hotel Zondag viert, des te beter kun je inschatten hoeveel hapjes je nodig hebt. Kaas- en vleesbeleg op schaaltjes, net als de jam - met oma's zilveren lepeltje.

Wij willen iedere week Hotel Zondag!!!

 

Mijn kinderen waren super enthousiast en we hebben het een paar zondagen achter elkaar gehouden. Toen werd het het nieuwe normaal, tja en dat was nou net niet de bedoeling. Daarom spelen we nu een keer in de maand Hotelletje en om stipt 12.00 uur gaat het koperen etensbelletje. Er klinkt fijne jazzy hotelmuziek over de bluetooth speaker (YouTube) en de open haard-dvd knappert knus en zorgt voor ‘warmte’. Het lukt een puber nog wel om tussen de middag aan te schuiven voor een verlaat ontbijt/lunch en zo is iedereen tevreden.

 

Geloof het of niet – Hotel Zondag (of zaterdag) geeft een heerlijke luxe beleving. Tijd voor elkaar en/of gewoon goed zorgen voor jezelf. Geniet ervan, want je bent het waard.

Bon Appetit

 

@missnienox

 

 

Heb jij het al uitgeprobeerd? En hoe vond je het? Ik ben heel benieuwd.

 

 

Carli Jeen Unsplash koffie hotel hotelbel bonprikker

Foto: Carli Jeen

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
3 jaar geleden

Wat een superleuk idee! Wij ontbijten op zondag eigenlijk alleen samen op feestdagen en in vakanties. Wat een gezellig idee om dat ook op ‘gewone’ zondagen te doen, met even wat anders dan anders op tafel. Leuk idee!

Nienke
3 jaar geleden

Ja, soms moet je het gewoon zelf gezellig maken en speciaal. En het werkt! Mijn zoon moest glimlachen toen hij deze blog zag. "Ha ha, onze Hotel Zondag! Zondag weer?!" Dank je wel lieve Gerda. Geluk zit in de kleine dingen.

Yoke
3 jaar geleden

Prachtig

Nienke
3 jaar geleden

Dank je wel voor je lieve compliment!😊