Altijd muziek

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 18:01

Altijd weer de muziek die me terugfluit, aanraakt, wakker schudt, optilt en troost. Muziek is leven en het leven is muziek. Ik beschreef haar eerder in blogs en zal haar blijven bewonderen. Ik loop weer over van liefde voor muziek en kan het hier op mijn eigen podium lekker kwijt. En dat dankzij Street Fighting Men - een Rolling Stones tribute band. Lees mee over de kortste weg naar emotie om het daarna zelf te beleven, want muziek is er om te ervaren. Elke keer opnieuw.

 

Foto Vale Arellano Rolling Stones Missnienox blog

@Vale Arellano

Niet lullen maar luisteren

 

Al weet ik dondersgoed dat je muziek moet beluisteren, aanschouwen, spelen of voelen, mijn woorden moeten er even uit. Ik ontplof van geluk, liefde, enthousiasme en een kwetsbaar vlinderig gevoel in mijn hart. Een prachtige melodie zegt meer dan duizend woorden en de één luistert vooral naar de tekst terwijl de ander die niet relevant vindt. Ik hou erg van songteksten, omdat ze vaak vertellen wat je liever niet hardop uitspreekt. Humor is mooi meegenomen, maar rauw en puur heb ik net zo lief.

 

Veelzijdige muzieksmaak

 

Muziek is mij met de paplepel in gegoten, van klassiek, folk, rock, opera, blues, hiphop, soul, het levenslied tot hoorspelen, musicals en theater. Niet alleen Elvis, de Beatles, Rolling Stones, Dubliners en David Bowie, maar net zo goed Abba, BZN, Pink Floyd, Herman van Veen, Dire straits, Maria Callas en Friese en Groningse troubadours. Niet dat ik alles kon waarderen en veel stijlen heb ik zelf ontdekt, maar muziek in de breedste zin van het woord speelde een grote rol bij ons thuis.

 

Foro Mohammed Metri tekst neon muziek missnienox

@Mohammed Metri

Muziek verbindt

 

Laten (liefdevolle) verbinding & muziek nou nét mijn geluksthema's zijn! Ik kan niet zonder die twee. In mijn werk en passie voor schrijven zoek ik altijd de verbinding met een ander en muziek verbindt op zoveel manieren. Het is de kortste weg naar emotie, want tijdens de eerste noten van je lievelingsnummer ben je direct terug naar vroeger, bij je eerste kus, het afscheid van een dierbare of op de dansvloer. Ik ken niets dat zo snel werkt als een instrument, een stem en een handjevol noten (nee geen pecan). Een lied slingert je zomaar terug in verdriet of boost je naar een super vrolijke stemming.

 

Vrolijk smoelwerk

 

Ja, dat kreeg ik ooit te horen op de dansvloer. Als ik beweeg op muziek (de juiste, want ik kan niet dansen op tralala muziek, enkel saai bewegen) schijn ik een ontzettend aanstekelijk smoelwerk te krijgen. Ik kan er niets aan doen, ik straal dan van enthousiasme en vroeger schoot ik als een raket de dansvloer op. Mijn vriendin bescheurde zich daar altijd om en het is nooit over gegaan. Laatsts liep ik een modeshow voor mijn werk (een fijne combinatie van bewegen op muziek in mooie kleding) en ik bleek nog net zo magnetisch als vroeger op de dansvloer (en catwalk). Dat doet goede muziek met mij, het wekt me tot leven.

 

Foto Clark Young kind piano Missnienox blog

@Clark Young

Trouw aan het kleine kind

 

Als kleine Nienke was ik al gek op muziek en na mijn innerlijk kind een flink stuk van mijn leven genegeerd te hebben, is ze/ben ik weer helemaal gelukkig. We doen samen veel en vaak dansjes in de kamer en keuken. Omdat mijn silverhairjourney allang compleet is gebruik ik mijn Silvernienox account op Instagram al een tijdje om hilarische dansjes te delen op goede muziek. Dat kunnen The Doors, Rolling Stones, Lady Gaga, Sia of De Snollebollekes zijn, net hoe mijn pet staat.

 

Instagram stories - storytelling in het klein

 

Ook stories (beeldverhalen) maken vind ik te gek, enkel door de muziekkeuze en het beeldmateriaal perfect te combineren, inclusief hilarische GIFjes. Op mijn vintage Missnienox account combineer ik Sindy en de katten als muzikale bestsellers. Een mooi nummer gecombineerd met het juiste beeld én een doordachte quote - ik houd ervan als muziek, fotografie en kunst samenkomen. Al post ik minder vaak een Sindy foto, ik combineer hem wel altijd met een mooie melodie en ook in Reeltjes creëer ik graag magie met de juiste muziek.

 

Foto Alexandre St. Louis rock gitarist band missnienox blog

@Alexandre St. Louis

Street Fighting Men - Rolling Stones tribute band

 

Vrijdagavond nam ik mijn moeder mee naar deze geweldig goede band. Street Fighting Men zette de zaal vakkundig en energiek op zijn kop. Wat een topmuzikanten en wat een Rolling Stones - waardige sound en enthousiaste show. Mick Jagger kwam via de frontman tot leven, de gitaristen bespeelden de snaren alsof hun leven er vanaf hing en de drummer stal met rake klappen (hij sloopte zelfs zijn drumsticks) en een flinke dosis humor de drumshow. Zelden zoveel muzikaliteit, plezier, enthousiasme en energie bij elkaar gezien. Zelfs de (met grote getale aanwezige) besjes gingen de dansvloer op en ik zag mijn 77 jarige moeder veranderen in de tiener van toen. De 'Rolling Stones' van de jaren 60 (en later) waren deze avond vlakbij ons, recht voor onze neus.

 

Jij bent toch veel te jong voor deze muziek?

 

Ja, ik was weer eens bijna de jongste in de zaal en nee, ik ben opgevoed met de Rolling Stones en muziek in het algemeen. De vrouw met de vraag in kwestie keek me verrast aan. Maar zo gek is het toch niet dat je je klassiekers kent? Je hoeft toch niet net zo oud te zijn als de hits van toen? Denk Otis Redding, Etta James, Janis Joplin, Eva Cassidy, Joan Baez, Joni Mitchell, Rod Stewart, Bob Dylan, Wim Sonneveld, Jaques Brel, Ede Staal, Van Morrison, Sinead O'Connor, Righteous Brothers, Nina Simone - gewoon een klein greepje uit het blote hoofd. Grote zangers en zangeressen, hits en bands overleven de tand des tijds en blijven je raken.

 

 

Foto John Moeses Bouhang ouder danspaar Missnienox blog

@John Moeses Bouhong

Muziek houdt je jong

 

De eerste klanken van een melodie of het eerste woord duwen je terug in je stoel of de tijd. Je bent opnieuw dat jonge meisje of jongetje. Het prachtige is dat dit doorwerkt in iemands ogen, houding, glimlach en energie. Ik zag die avond veel jongens en meisjes dwars door de witte haren, rimpels, losse huid en brillen heen stralen. Ze lachten, zongen, dansten, joelden en floten en het was prachtig om te zien en te voelen. We waren allemaal bijeen dankzij de liefde voor muziek en genoten van een zeer muzikale 5-koppige band van enthousiaste 'jongetjes'. Dit gaf de drummer zelf toe nadat ik hem complimenteerde met hun vakmanschap én enthousiasme dat er vanaf straalde. Ze deden immers wat ze diep van binnen het liefste deden; samen muziek maken. 

 

Doe waar je van houdt

 

Als je doet waar je van houdt doe je dat met passie, zelfvertrouwen en bezieling. Persoonlijk vind ik niets aantrekkelijker dan iemand die zijn hart volgt en het kleine kind in zichzelf trouw blijft en de ruimte geeft. De omaatjes op de dansvloer met hun rock & roll moves - daar smelt je toch van? Mijn moeder die veranderde in het meisje van toen en haar enthousiaste gesprek met de drummer na het optreden, met wie ze guitig deelde dat ze ondanks haar gescheurde pees niet stil kon blijven zitten. Dat doet muziek. Het brengt mensen bij elkaar op verrassende manieren en momenten.

 

Foto Fedor Muur kunst Beatles Missnienox blog

@Fedor

Waar wil ik heen?

 

Nou eigenlijk moet ik gewoon vaker naar optredens, bands en concerten toe. Daar mag ik wel wat actiever naar op zoek gaan. Dat ik vrijgezel ben is wat dat betreft niet ideaal, je trekt toch makkelijker ten strijde met een partner. En mijn vriendinnen en broers hebben ook een druk leven. Gelukkig is daar mijn altijd enthousiaste moeder die naar eigen zeggen altijd elf is gebleven. Zij is immer-gerade-aus in voor een feestje, net zo dol op muziek als ik en een fijne logee. Ze snort als een tevreden motortje en heeft net zoveel napret als ik. We waren samen met iedereen in de zaal één met de muziek en het was een avond om te koesteren.

 

Zo dan ga ik nu lekker de prachtige nummers van Stephen Sanchez draaien. Een Amerikaanse singer songwriter van begin twintig met een uniek vintage geluid en een oude ziel. Daar hou ik van. Welkom rauwe randjes, levenservaring en bovenal een eeuwig vertrouwen in de liefde, in welke vorm dan ook.

 

Een melodieus groetje, @missnienox

 

Wil je verder in de muziek duiken? Misschien vind je mijn eerdere blogs en korte verhalen ook inspirerend:

Muziek is emotie

Muziek is me lief

Ritme is alles

Gitaarman

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

F. Stevens
8 maanden geleden

Ontroerend mooie blog!

Nienke
8 maanden geleden

Dank je wel! Wat een lief en mooi compliment😊

Yoke
8 maanden geleden

Ja het was een fantastisch memorabele muziekavond. Terug in de tijd met alle mooie beelden en emoties van het heden.
Mooi en gevoelig verteld Nien.

Nienke
8 maanden geleden

Dank je wel moeders voor je lieve reactie. Ja, het was zeker een memorabel avondje 😊💃

Gerda
7 maanden geleden

Wat een mooi verhaal, zeker dat stukje over het kind dat je weer terugzag bij de ouderen in de zaal. En fijn zo met je moeder. Hoop dat jullie samen nog veel van dit soort heerlijke muziekavonden hebben.

Nienke
7 maanden geleden

Merci lieve Gerda, ja het was een magische avond en bracht zoveel positieve energie. Ik blijf dit zeker doen samen met mijn moeder. Haar liefde voor muziek is net zo groot als de mijne🎶💖