Boekenwurm meldt zich

Gepubliceerd op 10 juni 2023 om 22:41

Hallo, hier een hoge noot (geen noodkreet) van een boekenwurm. Oh wat heb ik het laatste jaar veel boeken gelezen en ja, dat kost tijd - minuten, uren, dagdelen en een leesbril die extra letterkilometers maakt. En je steekt er wat van op, want je reist, ontmoet en ontdekt en je horizon wijkt. Hoe meer ik lees hoe minder ik weet en daarom was er even stilte...

 

 

Foto Prasanna Kumar lezende vrouw boho sieraden blog missnienox

@Prasanna Kumar

De hoofdreden van dit acute blog

 

Ik kreeg een appje van een wildvreemde (hallo Spanjaard) en ik dacht; goh, vreemd, hoe komt ie aan mijn nummer? En dat was niet de eerste keer, maar geloof me, wel de laatste. Wat bleek? Mijn privégegevens stonden gewoon hier, lekker vet online te shinen. In een frisse grijze balk met leuke buttons, alleen voor mobiel. Had ik die geplaatst of vrijgegeven? Ik dacht van niet, maar zo helder ben ik ook niet lately dus alles is mogelijk.

 

Foutje, bedankt!

 

Mijn beste vriendin kwam erachter. Hé Nien, wat zie ik nu?! Direct alarm geslagen en de hulptroepen ingezet: haal die handel offline en wel nu - aldus zoon. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met alleen je smartphone en een vettige bril van de stress. Normaal regel ik mijn instellingen op mijn laptop (ik zie je denken, wat een instelling...) maar nu moest het op visite met 30 graden en een kleine kortsluiting in de bovenkamer. Gelukkig is het gefikst, zoals je ziet.

 

 

Foto Brett Jordan ask for help scrabble missnienox blog

@Brett Jordan

Lang leve de JouwWeb-helpdesk

 

Ja je leest het goed. Ik had hulp nodig en die kreeg ik, gewoon op zaterdag. Geen negen tot vijf mentaliteit bij mijn website host. Het antwoord op 'mijn persoonlijke gegevens liggen op straat' kwam snel en doeltreffend. Blijkbaar had ik zelf iets aangeklikt waardoor de zoekbalk in beeld kwam. Ik heb daar geen actieve herinnering aan, maar dat is sowieso een aandachtspuntje de laatste tijd, maar het probleem is wel finito. Super bedankt JW!

 

De kettingreactie na het onbekende Spaanse app-mannetje

 

Omdat mijn trouwe 'lezer' mijn schrijfsels had gemist, typte ik snel een kleine belofte op de home pagina. Dat was één. Toen volgde het ontdekte datalek (help!) en ging MissNienox very offline. En tja, nu alles gefikst is en ik hier weer rondhang en de gordijnen heb gewisseld, pardon: de slideshow heb opgefrist, kreeg ik zin in ouderwets meer. Geen opgetuigd blog via Word maar gewoon live uit het handje. Even een update na windstilte, pleinvrees, afleidingen en letters vreten. Het buikje is rond en tevreden.

 

Foto Simone Burogotto groene rups blog missnienox

@Simone Burogotto

Zonder nieuws bleven jullie nieuwsgierig

 

Jawel, in de statistieken zag ik nog steeds bezoekers voorbij hollen, drentelen, dwalen of letters verslinden. Dat is toch een applausje waard en een diepe buiging. Voor jullie. Niet voor mij want ik was elders met mijn hoofd, aandacht, gedachten en blik. Veel geleerd, teruggedeinsd, gebloosd, nieuwsgierig aagje uitgehangen en vooral veel bladzijdes omgeslagen. In één woord: heerlijk!

 

Nu is dit blogje klaar, want verhalen dwalen net buiten mijn gezichtsveld, om opgepakt en uitgehangen te worden. Vileine karakters schurken tegen naïeve lievelingen en de uitkomst is nog onbekend. Maar dat duurt niet lang meer en daarom fijn om terug te zijn en tot snel!

 

Blij groetje @missnienox

 

P.S. Meer turboblogs lezen? Misschien vind je deze ook lekker snel:

Het turbo-blogje meldt zich

MissNienox 5000 bezoekers

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Yoke
een jaar geleden

Fijn Nien.. goed om te lezen

Nienke
een jaar geleden

Merci! Ja, heel fijn om meedenkers om je heen te hebben en een actieve helpdesk😇. En weer fijn om in de pen te klauteren.