3 onmisbare mode-trends + tips

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 02:22

Heb jij zin in een nieuwe herfstoutfit, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik filter met liefde de 3 grootste fashiontrends 2022/2023 voor je + extra tips om te mixen en matchen met je huidige garderobe. Zo creëer jij razendsnel trendy outfits en een winterproof kledingkast. Wat wil je nog meer? Shoppen!

 

Freestocks fashionista shopper missnienox modeblog

@Freestocks

Fashiontrends najaar – winter

 

De herfst komt dit jaar wel heel snel en de temperaturen kelderen harder dan we bij kunnen bijbenen. Met regen, wind of juist een warm najaarszonnetje is het lastig kiezen wat te dragen. Je wilt on trend zijn maar tegelijk je beste zelf. De verwarming hoger draaien stellen we het liefste zolang mogelijk uit en de najaarsmode springt daar perfect op in. Niet eerder zag je zoveel streelzachte aaibaarheid op de catwalk en in het straatbeeld.

 

Klassiek – preppy – kleurrijk – monochrome – stoer – romantisch – ton sur ton

 

Wat jouw persoonlijke modestijl ook is, dit najaar is er voor ieder wat wils. Zodra je een trendstuk/ key-piece te pakken hebt kun je het op je eigen wijze stylen. Zo krijgt een kledingstuk vele gezichten en verveelt het nooit. Tip: ga uit van een basisgarderobe, denk aan T-shirts en hemdjes in wit, grijs, marine of zwart, een witte blouse, een jeans, een klassieke pantalon in grijs, marine of zwart en je matcht deze vervolgens met alle nieuwe trends.

 

 

Foto Valeriia SvidliniGudelina wollen trui ruit blazer missnienox modeblog

@Valeriia Svidlini

Trend 1. Knitwear & wollen weefsels

 

Van gebreide trui, XL vest, klassieke spencer tot feminien blazervestwollen breisels zie je overal. In kabelpatroon, ruit of streep. Maar ook de comeback van de schipperstrui (die met rits en kraag), de Noorse trui (ingebreide patronen langs de hals) en kingsize spencer (de mouwloze trui) zie je veel. Van zuiver scheerwol, alpaca, cashmere, wolblend tot acryl of polyester. Je vindt nu zelfs sjaals en truien van 100% gerecyclede pet-flessen (polyester), streelzacht én duurzaam. Winterknits worden jouw nieuwe bingewatch- en wandelvrienden. Gecombineerd met een jogger of broek in ton sur ton kleuren en boots ga je voor een comfy & cosy stijltje. Wil je pit in je outfit kies dan voor een match met een jeans en sneakers of een vegan leren tregging en hoge laarzen (ook een trend).

 

Klassieke wollen weefsels – tweed & bouclé – geruit en geblokt

 

Deze modetrend haken we netjes aan de vorige vast. Je ziet wollen blazers, pantalons en rokken in wollen (of wolblend) tweed in herringbone (visgraat), houndstooth (pied-de poule), glencheck (ruit) of pinstripe (krijtstreep) patroon. Het zijn sowieso al een tijdje ruiten die de klok slaan en blokpatronen in warme shackets (gevoerde tussenjas/overhemden). Ook zie je veel bouclé in blazers, jasjes á la Chanel en rokjes. Je weet wel dat lusjesweefsel, vaak in gemêleerde kleuren met een effen bies langs de pandjes en zoom. Tip: voor een klassieke stijl match je tweed of bouclé met een pantalon, pulli, witte blouse & spencer + glanzende instappers. Wil je rocken match dit key-item dan met een vegan leren rok of tregging en stoere boots. Wollig en glans, mat en glad – zo creëer je een feest van structuren en een geraffineerde look. En wat dacht je van een knalkleur item (pink, oranje rood of kobalt) bij een klassiek bouclé jasje of tweed blazer? Opposites attract!

 

 

Foto Adidja Ali fashion model blauw geel missnienox blog

@Adidja Ali

Trend 2. Knalkleuren & color pop items

 

Pittige trendkleuren domineren het modebeeld, denk aan intens fuchsia, knalroze, grasgroen, kobaltblauw en oranjerood. Je ziet ze terug in truien, statement-pakken (een pak in één kleur/ monochrome), wollen mantels, tassen en sneakers. Ook retro printjes slaan ons met kleur om de oren en een speels dessin geeft iedere outfit een fashionable twist. Kleur is bij uitstek uitstekend voor een goed humeur en we kunnen wel wat vrolijkheid gebruiken in onze garderobe. Of niet soms?

 

Neon – fluor – intens – krachtig – diep – sprankelend – levendig

 

Denk eens aan een knalgroene of fuchsia mantel of blazer. Maar ook een kobaltblauwe pantalon kan een outfit een colourboost geven. Vind je zo’n intense kleur ietsje teveel van het goede? Kies dan één kledingstuk in een neonkleur en houd de rest rustig in basis tinten. Zoals een outfit in camel/zand met een oranjerood jasje. Of een groene broek met een voor de rest donkere outfit (donkerblauw/zwart). Of je kiest enkel sneakers of een tas in een signaalkleur. Durfals combineren twee trendkleuren in een outfit + een jeans of printbroek. Color popping kies je roze met oranje, groen met blauw, oranjerood met kobalt of fuchsia met groen. Trekt dit jou allemaal veel te ver uit je comfortzone? Wat dacht je van accessoires (oorbellen, een ketting, een sjaal of een wollen baret) in een trendkleur – alle beetjes fleuren immers op.

 

 

Foto Roland Denes vrouw fashiontrends zwart imitatieleer missnienox modeblog

@Roland Denes

Trend 3. Transparante mesh & imitatieleer

 

Mesh, je weet wel die semi-transparante gaasstof is een graag geziene modegast. Misschien heb je nog wel een mesh-top in jouw kast hangen? De nieuwste mesh is naast unikleurig voorzien van een printje – van bloemen, ruiten tot camouflage. Luchtig met doorkijkjes is ze vaak deels gevoerd. Let’s play hide and seek! Iedere outfit wordt spannend met een item van meshstof en ze kan vele stijlen aan. Voor een interessante look in texturen match je een mesh colshirt met een wollige spencer (ook lekker warm) en een gladde pantalon en laarsjes voor een klassiek chique stijltje. Maar match je een mesh shirt met een vegan leren rok of tregging, lakboots en een fun fur vest dan rock je iedere gelegenheid. Transparant naast wollig, glitter naast structuur – zo wordt mode nooit saai.

 

Bikerjack – imitatie leren rok – vegan leren tregging – kunstleer

 

Je wilt wel die stoere look maar tegelijk diervriendelijke fashion. Imitatieleer – ook wel vegan leer genoemd – is niet meer uit de mode weg te denken. Iedere outfit krijgt een upgrade met een kunstleren musthave. Van jeans met kunststof coating of stevig vegan leer (skai) tot niet van echt te onderscheiden stretchy (!) kunstleder. De techniek staat voor niets en deze trend draag je met gemak de seizoenen door. Zoals het bikerjack – de stoere tussenjas die iedere outfit feminine power geeft. Maar ook de lammycoats van suèdine (fake suède) zijn een lust voor het oog en een droom om te dragen. Tip: match een tregging of rok in imitatieleer altijd met een kledingstuk in zachte matte structuur, zoals een breisel. Je boots kun je dan weer in lak kiezen en denk ook aan sneakers bij nep leer. En wat vind je van een luchtige crêpe of mesh jurk in zoete bloemetjes met een bikerjack en laarsjes?

 

 

Foto Beth MacDonald model fashion missnienox blog

@Beth MacDonald

Nieuw en vintage, vertrouwd en hernieuwd. We love fashion!

 

Durf uit te d(r)agen, want zo creëer je steeds een nieuwe stijl rond je eigen persoonlijkheid. Mode is immers jouw persoonlijke visitekaartje. Jij beslist waar en of je ergens aan meedoet en bovenal blijf je trouw aan jezelf. Trends maken mode extra boeiend en door ze op de juiste manier in jouw garderobe te vlechten haal je het beste uit jouw kledingkast.

 

Willen we immers niet het liefst met zo min mogelijk gedoe er zo fashionable mogelijk uitzien? Ik in ieder geval wel. Mix & match je outfits via trends en favoriete die-heb-ik-lekker-al-een-tijdje-in-huis-alleskunners de winter door.

 

Een fashionable groetje @missnienox

 

 

Wil je meer lezen over mode? Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant:

 

Kleur bekennen - tips en feiten over je beste kleuren

Zie er fantastisch uit - super tips

Vier de herfst - 4 tips

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Heerlijk artikel vol nuttige tips. Ik ben dol op al die retro printjes. Heb jaren weinig truien gedragen, omdat het op mijn werk te warm was daarvoor, maar heb ze sinds ik veel thuiswerk weer herontdekt. Ik ga met jouw tips de kledingkast weer eens bekijken, dank!

Nienke
2 jaar geleden

Graag gedaan Gerda en dank je wel! Ik vind het thuis ook ideaal om een warme trui te dragen (zeker met thuiswerken), op het werk vind ik dat meestal te warm. Het is altijd leuk om nieuwe combinaties met je kleding te maken vind ik, het maakt je creatief 😁