Vier de herfst - 4 tips

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 02:22

Welkom onstuimige herfst met je regen, wind en frisse temperaturen. Houd jij van het herfstseizoen, maar ben je er nog niet klaar voor of wil je nog geen afscheid nemen van de zomer? Geen paniek. Met deze bruikbare tips transformeer je je huis in een handomdraai tot een hartverwarmend thuis. En zelf word je ook lekker herfstproof. Lees je mee?

 

 

Sindy herfst portret missnienox blog

@Missnienox

Herfst – seizoen van introspectie

 

Letterlijk! Want waar het buiten ineens frisser wordt en regenbuien ruiten spoelen, trekken wij de kamer in en de bank op. We keren als vanzelf naar binnen. Na een zomer van veel buiten zijn werd het zomaar herfst. Plotseling ontdekken we spinnenwebben (ik wel), lentekleuren in de vensterbank, fletse kussenhoezen en een gebrek aan licht en kaarsjes. En dat rokje is ineens wel erg frisjes en waar is mijn vest? Het wordt tijd voor een warme najaarswind door de kamer.

 

De overgang van zomer naar herfst gaat wel erg rap dit jaar

 

Zo ben je in de weer met bolchrysanten, koop je je eerste pompoen en maak je gezellige hoekjes in de tuin en zo regent alles kleddernat, rukt de modder op en vlucht je naar binnen. Je interieur en je kledingkast spreken niet meer de taal van het seizoen. De herfst vraagt om lekker aanrommelen in de keuken, cocoonen op de bank, warme sloffen en warme chocolademelk. Maar eerst even ons interieur en exterieur aanpakken, want de herfst naar binnen halen is eenvoudiger dan je denkt!

 

 

Alex Geertz herfst sokken plaid thuis missnienox

@Alex Geertz

1. Je interieur een make over

 

Het najaar vraagt om warmte, gezelligheid, geborgenheid, samenzijn en warme herfstkleuren en texturen. Met nieuwe kussens (of hoesjes) krijgt je zithoek direct autumn vibes. Een mooie plaid of fleecedeken doet hetzelfde. Denk aan kleuren als roomwit, oranje, bruin, mosgroen, oker, paars, petrolblauw of jadegroen in fluweel, teddy of fun fur (vegan bont). Investeer in mooie waxinelicht-houders en kandelaars (kijk ook eens bij de kringloopwinkel), want kaarsen geven niet alleen licht, warmte en sfeer, ze zorgen ook voor een vleugje magie.

 

Verander je kamer – verander je humeur

 

Verplaats je bank/bed/ stoel en geniet van het nieuwe uitzicht. Hang eens iets nieuws aan dat spijkertje aan de muur. Bij bestecanvas druk je eenvoudig je lievelingsfoto af op canvas of aluminium. Zo gepiept voor een kleine prijs. Ik heb al menig muurtje opgeleukt met prachtige foto's op reuzeformaat en wissel af met de seizoenen. En wat dacht je van nieuw beddengoed in herfstkleuren? Maak van je slaapkamer een winters nestje.

 

 

That's her business herfst kaars pompoen wol

@That's Her Business

2. Je garderobe herfst-proof

 

Kleed je in herfstkleuren en warme breisels. Ik richt mijn kledingkast altijd twee keer per jaar opnieuw in. Zomerkleding gaat in koffers op zolder en ik ontdek mijn herfst-en wintergarderobe opnieuw. Het is nu het juiste moment om de koffer in te duiken (met je kleding) en met een frisse blik de modebalans op te maken. Met de trends van het moment in je achterhoofd (een blog is in de maak) o.a. winterse breisels, knalkleuren, tweed & bouclé, mesh & vegan (imitatie) leer heb je vast al veel in huis. En vergeet een afspraak met de kapper niet, het is nu de perfecte tijd voor een frisse coupe.

 

Vinted – vintage treasures voor fashionistas met een kleine beurs

 

Voor een mooi key-piece (je weet wel, een kledingstuk of accessoire als eyecatcher) of juist fijne basisstukken (jeans, rok, pulli) kun je fantastisch terecht op Vinted. Met als voordeel een enorm aanbod in tweedehands kleding uit o.a. Frankrijk, Belgie, Italië en ons eigen landje. De verzendkosten zijn laag en je stuurt het artikel gratis retour als het artikel toch niet aan je wensen voldoet. Als je houdt van een tweede ronde, duurzame mode en de uitdaging van goedkoop kwalitatief mooie fashion scoren, dan zit je op bovenstaand platform helemaal goed. Neem een kijkje op Vinted om te kopen en/of verkopen.

 

 

Benjamin Klaver meisje herfstoutfit bos

@Benjamin Klaver

3. Wandel de natuur in

 

Ga lekker naar buiten en voel, zie en ruik de herfst in al haar geuren en kleuren. Je maakt niet alleen je hoofd leegt, je doet ook inspiratie op voor een herfsttafeltje buiten. Lekker bij het tuincentrum herfst- en winterbloeiers halen en pompoenen verzamelen, wie wordt daar niet blij van? Creëer mooie hoekjes in de tuin met jouw vondsten, zo is het nog steeds lekker naar buiten kijken. Ruim niet alle hoekjes in je tuin op, bladeren en uitgebloeide bloemen zijn een must om insecten en dieren in jouw tuin te laten overleven. Opgeruimd staat netjes is niet behulpzaam voor al het leven in jouw tuin. Loslaten is de kunst.

 

Stof je kookboeken af – heerlijke herfstrecepten

 

Dit is de tijd om je keuken te herontdekken. Bak die heerlijke appeltaart Recept voor een Appeltaart - geheim familie recept of kies voor een zoet kruidig stoofpotje of stamp je eerste herfst stamppot uit de grond. Gebruik de groentes van het seizoen en ook soepen lenen zich hier heerlijk voor. Super gezond en vaak eenvoudig & snel klaar. Zoals pompoensoep of straks weer zalige erwtensoep.

 

 

Foto Priscilla Du Preez appeltaart appels

@Priscilla Du Preez

4. Lezen & bingewatchen

 

Nu je op de bank hangt in je alpaca vest, je zachte jogger en teddy sloffen, de kaarsjes branden en je fleecedeken je plekkie warm houdt (door je warm aan te kleden hoeft de verwarming minder hoog en dat bespaart energiekosten) heb je ineens tijd over. Eindelijk kun je die leuke serie bekijken of dat boek lezen. Je hoeft even niks behalve cocoonen en genieten. De zon verplicht je niet langer naar buiten te ‘moeten’ en je wereldje wordt zo lekker klein en overzichtelijk.

 

Relax naast werk en andere verplichtingen

 

Opladen is nu belangrijker dan ooit. De één doet dat door er op uit te gaan, de ander trekt zich liever terug in zijn warme nestje. De herfst maakt zich klaar voor de winter na een warme zomer. Stukje bij beetje trekt de natuur zich terug en je mag je daar lekker aan overgeven. Go with the flow, niets moet en alles mag. Leef met de seizoenen, zo vier je met voldoening de herfst.

 

Herfstige groetjes @missnienox

 

 

P.S. Wil je meer artikelen lezen over de herfst, interieurstyling en mode? Neem dan eens een kijkje bij de volgende blogs:

Herfstdip? Niet met deze tips(s)

Lang leve oranje

Gek op vintage

Zie er fantastisch uit - 4 super tips

 

 

Gabby Orcut pompoenen

@Gabby Orcut

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Heerlijk verhaal, je krijgt zin in de herfst. Wat jij al zegt, het gaat snel dit jaar. Heel lang warme zomerdagen en afgelopen weekend ineens koud en regen. Ik zat er maandag over te mopperen tegen een collega, die heel blij vertelde dat hij dol is op de herfst en het koken van stampot en stoofpotjes. Dat vond ik positiever dan mijn nutteloze gemopper. En jouw stukje heeft dat positieve ook. Dank voor de leuke tips!

Nien
2 jaar geleden

Dank je wel Gerda voor je leuke reactie en complimenten. Heel herkenbaar, het herfst-gemopper, ik merk het ook om me heen. En qua kleding bij mezelf: wat trek ik vandaag weer aan? Dit weekend de wintergarderobe maar eens naar beneden halen en kijken of ik nieuwe combinaties kan maken met net nieuw aangeschafte key-items๐Ÿ˜๐Ÿ Zin in!