Hoe gaat het met...

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 02:22

Tijd voor een kleine update, want hoe vaak vergeten we stil te staan bij de keuzes die we maken en hoe ze uitpakken? Dus bij deze. Hoe gaat het met (minder) koffie drinken, zilverhaar, zelfontwikkeling, DNA-onderzoek en de liefde? Soms is een balletje opgooien niet genoeg. Bello, hier met die bal! Het is tijd om 5 x de balans op te maken - met een vette tip als afsluiter.

 

 

foto missnienox nien gezichten blog

Oorzaak & gevolg – een trouw echtpaar

 

Je kunt allemaal leuke blogs schrijven over dolle voornemens, spannende transities, nieuwsgierigheid, dna-monsters en liefdevolle zaken – maar als je er niet op terugkomt is dat wel wat treurig. Vooral als je als lezer geïnspireerd raakt en hetzelfde wilt doen (minder koffiedrinken) en je er niks meer over terugleest.

 

Het is aantrekkelijk om te zwijgen als iets tegenvalt

 

Maar net zo goed kun je vergeten iets te benoemen dat goed bevalt. En dat is een beetje jammer, toch? Niet te beroerd om missers met jullie te delen maar ook geslaagde acties, neem ik je mee op een kleine rondleiding langs 5 verschillende onderwerpen. Wil je de oorspronkelijke berichten lezen? Kijk dan bij de linkjes onder dit artikel.

 

 

Foto missnienox koffiekopjes vintage bavaria blog

1. Minder koffiedrinken

 

Dankzij een slechte nachtrust en veel adrenaline in mijn lijf besloot ik met koffiedrinken te stoppen. Van vijf naar 0 bakjes op een dag. Iets te rigoureus misschien? Klopt als een koffiebus. Ik kreeg acute afkickverschijnselen en voelde ineens aan den lijve wat koffie met me deed. Heel inzichtelijk én heel beroerd – ik dronk alsnog één bakkie leut en binnen tien minuten was ik weer mezelf. Daarom besloot ik de koffie niet helemaal af te zweren, enkel te minderen. Sindsdien drink ik 3 kopjes op een dag, de laatste rond half elf ‘s morgens.

 

Beter slapen en minder stress in je lijf

 

Resultaat: met minder koffie slaap ik veel beter en voel ik minder adrenaline en gejaagdheid in mijn lijf. De koffiemomenten waardeer ik meer. Heel soms drink ik een vierde kopje in het begin van de middag. De straf is wakker liggen in mijn bed. Daarom staat 'granenkoffie' vaste prik in mijn keukenkastje. Standaard drink ik het als ik koffiebehoefte heb aan het eind van de middag en na het avondeten. Ok, het smaakt anders dan echte koffie maar heeft meer pit dan thee. Dus deze houden we erin. Mijn ouders zijn ook geïnspireerd door deze koffievervanger en dat is mooi meegenomen.

 

 

Foto missnienox silvernienox nien instagram blog silversister

2. Zilverhaar – nooit meer verven

 

Geïnspireerd door de Silversisters op Instagram besloot ik in maart 2021 mijn geverfde 'playmobilhelm' vaarwel te zeggen. 'Cold turkey' ging ik niets meer ondernemen. Geen haarverf, geen hulpmiddelen, niks. Gewoon mijn haar en uitgroei laten gebeuren en daar een online visueel dagboek van bijhouden op Instagram. De eerste maanden waren het spannendst en ik droeg zelfgenaaide haarbanden en kleurige oorbellen om er toch verzorgd uit te zien.

 

Mijn kinderen vreesden dat ik er als een bejaarde Tokkie bij zou lopen

 

Resultaat ruim een jaar later: ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om voor mijn natuurlijke haarkleur te gaan. Mijn haar bleek niet zo wit als mijn uitgroei deed vrezen en ik heb nu een volle bos zilveren krullen. Eindelijk natuurlijke highlights! Mijn kleur varieert van witzilver tot antracietgrijs en oh wat ben ik trots. Ik voel me sterk, mezelf en eigenwijs dapper. Het scheelt bergen geld en heeft me een nieuwe stijl gebracht. De kleurige oorbellen zijn gebleven, net als stoere T-shirts en een kort kapsel. De zoete rockabilly bloemenjurken zijn verkocht, de kleurige en pittige exemplaren zijn gebleven. Ik voel me jonger en dat krijg ik ook op straat en via Insta terug. Ik inspireer op mijn beurt andere Silversisters en starters en zo is de zilveren cirkel rond.

 

P.S. Neem ook eens kijk je op de website van mijn zilverzuster Patty: verzilverd.com/

 

Foto missnienox studeren schrijven uiltjes keramiek blog

@Missnienox

 

3. Ontwikkel jezelf

 

Zelf ontwikkeling – voor mij een must. Maar waar heeft dat allemaal toe geleid? Wetende dat je nooit bent uitgeleerd, is het de kunst om nieuwsgierig te blijven. Niet alleen kennis van internet, uit boeken en bezigheden, maar ook vanuit contact met mensen. Er valt altijd iets te leren en voor mij de uitdaging om dat op welke manier dan ook te doen. Zo blijf ik YouTube-video’s bekijken over relaties, psychologie en de wet van de aantrekkingskracht. En ik ben gestart met het lezen van de 100 boeken die je moet lezen voordat je sterft. Van plan minstens 93 te worden is er gelukkig nog genoeg tijd.

 

Mijn pad gaat soms van links naar rechts maar altijd in stijgende lijn

 

Resultaat: ik ontwikkel me als schrijver, lezer, geliefde, moeder, dochter en vriendin (hoop ik). Mijn contract op mijn werk loopt bijna af en ze willen me graag houden! Ik leer ook daar iedere dag en niets maakt mij gelukkiger. Mode in combinatie met online schrijven, SEO kennis opdoen en me op vele fronten ontwikkelen (zelfs technisch) – als je je passie uitdraagt en doet waar je hart ligt -  is werken een feestje. Door iedere dag aan mezelf te werken haal ik alles uit het leven. Mijn vorige ik zat haar tijd uit...nu houd ik van het leven dat ik zelf heb gecreëerd.

 

 

Schilderij Torino Spaanse schone zigeunerin missnienox blog

@Torino

 

4. Monsters van DNA

 

Oh, wat is dit spannend! Na vele malen met de reclame van MyHeritage te zijn geconfronteerd, trok ik de stoute schoenen aan. Ik bestelde de DNA-kit met fikse korting. Daarna reisde mijn DNA monster via Duitsland naar de U.S.A. en daar gaan mijn genen nu door de databank. Al jarenlang nieuwsgierig over mijn roots en verre familie, ga ik binnen nu en een paar weken de uitslag krijgen (hopelijk geen jeuk). Mijn broers gaan hier ook profijt van hebben, we delen immers hetzelfde genenpakket.

 

Noors, Duits, Spaans, Fries, Gronings...wat zal het worden?

 

Resultaat: de uitslag is nog niet bekend, maar ik heb wel al veel ontdekt. Al snel werd ik gebeld door een MyHeritage medewerker en ik – de overrompelde miep die net een blog over dit onderwerp tikte – liet me verleiden tot een full-membership voor een jaar. Wel met fikse korting, maar ik voelde me wel een beetje een sukkel daarna. Gelukkig had ik direct positieve ervaringen van mijn lidmaatschap en straks helemaal als ik de uitslag krijg. Ik kan dan in contact komen met afstammelingen uit de landen waar ik vandaan kom. Waar je zonder lid te zijn dingen zelf moet uitzoeken en weinig inzage krijgt, kan ik overal in snuffelen, zoeken zij alles voor mij uit en krijg ik allerlei stamboomtoevoegingen en contacten per mail, waar ik zelf niets voor hoef te doen (behalve goedkeuring).

 

Benieuwd? Kijk zelf maar eens op: MyHeritage

 

 

Foto Faye Cornish hart bloesem missnienox blog

@Faye Cornish

 

5. Liefde in de praktijk

 

Nog steeds luister en lees ik over de liefde – een oneindig pad. Dankzij alles wat ik over mezelf en de liefde ontdekte, leer ik haar steeds een stukje beter kennen. Ik voel haar natuurlijk voor mijn kinderen en ik word steeds een geduldiger, wijzer en liefdevollere ouder. Fouten maken hoort erbij, maar het zijn eerder onhandig aangepakte dingetjes en niet langer een allesoverheersend gevoel van falen, zoals ik vroeger voelde. Ik hoef geen afscheid van mensen meer te nemen, want ik houd sowieso van ze, waar ze ook zijn.

 

Liefde 2.0 – de liefde die blijft

 

Resultaat: hoe is het met de liefde vandaag? Het is goed met de liefde. Ik voel en herken haar en ze is er iedere dag. Mijn hart is open voor de mensen waar ik van houd en ik voel haar stromen. Soms voel ik me gekwetst in mijn hart en ik weet dat ik dan weer even bij mijn gevoel moet stilstaan. Wat voel ik, wat wil ik en waar trek ik een grens? Het feit dat ik van mensen kan houden op een niet langer – zwart/witte manier en de liefde ook zo kan voelen, is nieuw voor mij. Door lieve mensen te koesteren en niet aardige mensen op afstand te houden voed en bescherm ik mezelf. Je bent zelf de enige die dat kan doen. En ja, ik houd van mezelf. Dit gaat de ene dag makkelijk en is op een ander moment een hele uitdaging. Toch blijf ik oefenen en stappen maken. Lang leve de liefde!

 

 

Foto Samdan Truyong tip geldpot missnienox blog

@Samdan Truyong

 

Als afsluiter - een vette tip

 

Vet als in heel goed, allesomvattend en niet te missen. Als ik iets heb geleerd door al het bovenstaande dan is het wel het volgende - doe je voordeel met mijn volgende tip:

 

Je verandert je toekomst NU

 

TOPTIP: wat je ook wilt doen. Start gewoon en doe het nu. Niet gisteren of morgen maar simpelweg op dit moment. Neem die eerste stap, hoe klein ook en zet door. Zo is deze website ook ontstaan na jaren dromen en beren op de weg accepteren. Op het moment dat ik mijn uitstelgedrag zat was en geen beer meer kon zien (en ik houd erg van dieren) veranderde mijn leven totaal. Je weet namelijk nooit wat er gaat gebeuren, het gaat altijd anders dan je denkt en dat hoeft niet negatief te zijn. Verwacht grootse dingen en ontvang ze.

 

Liefdevol groetje @missnienox

 

Meer lezen over gelukkiger leven, doelen bereiken en veranderen? Lees dan ook de volgende blogs:

 

Onschuldig bakkie leut

Silver Sisters   Zilvermissie geslaagd

7 valkuilen waardoor je niet je hart volgt + tips om het juist wel te doen

De wet van de aantrekkingskracht - dromen komen uit

Mijn erfenis - DNA & stamboom

Liefde als super kracht

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Wat een fijne en positieve terugkoppeling! Leuk om te lezen en je tip om niet uit te stellen maar gewoon nu te beginnen is een gouden tip.

Nien
2 jaar geleden

Merci lieve Gerda voor je complimentenen fijne reactie! 😁 Top dat je wat aan de tip hebt.

Irene Eggink
2 jaar geleden

Wat leuk om zo snel te kunnen zien hoe het nu met je gaat. Prachtig je haar en goeie (koffie)adviezen.

Nien
2 jaar geleden

Dank je wel lieve Irene😁 Wat leuk dat je reageert! Time flies😊